Блогът на Апостол Апостолов :: КОМУНЯГА, ФАШАГА- ВСЕ ТАЯ

1
221
Добави коментар
tocco
tocco

                                                       НАСТАВНИК ЗА ЧУДО И ПРИКАЗ

 

От няколко дни проф. Михаил Мирчев, син на секретаря на ЦК на БКП Стоян Михайлов и баща на червения депутат Стоян Мирчев, публикува в своя youtube канал записи на лекциите си пред студенти от СУ.

 

В тях той разгръща крайно десни, фашистки теории, отдавна отхвърлени от научната общност. Сред множеството расистки и обидни примери, които Мирчев предлага на своите студенти, се открояват квалификациите срещу роми, бежанци и мигранти, чернокожи, афганистанци, пакистанци, араби, турци, помаци, евреи и пр.

 

Във втората си лекция професорът нарича пакистанците и афганистанците „примитивни културни норми още от седми век“ и възпроизвежда лъжовни расистки теории, насочени срещу циганите.

 

В третата си лекция казва за бежанците от Пакистан, Ирак, Сирия, Афганистан и Африка, че са „дълбоко необразовани хора“, „неспособни да учат, да имат ценност за учене“, „годни само за някакъв много примитивен ръчен труд“. Малко по-рано в същата лекция нарича циганите в България „доста агресивна общност с много агресивно поведение“

 

„За нас подобен език представлява недопустимо нарушение на принципите на академичността и обществото, в което живеем. Недопустимо е бъдещите социални работници да бъдат индоктринирани в расистки и анти-ромски, анти-турски и анти-бежански риторики, особено когато, както казва самият проф. Мирчев в третата си лекция от серията, именно тези общности са „основен обект на професията социална педагогика и социални дейности““, се казва в писмо на студенти до ректора на университета.

Студентите настояват ректорът на СУ да уволни професора- фашист. 

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.