Медитация от Китай гостува на телевизии в Добрич и Видин

1
138
Добави коментар
Novetika
Novetika

В условията на пандемията от коронавирус, нарастващо чувство за несигурност за бъдещето и ограничени социални контакти, е важно да запазим своето здраве и психика.

Медитацията предоставя възможност да направим това безплатно и удобно от дома си. Тя помага да релаксираме, да намалим вътрешното напрежение и стреса и да подобрим работоспособността си.

Един от най-популярните в света методи за подобряване на съзнанието и тялото е Фалун Дафа, още известен с името Фалун Гонг.

Фалун Дафа включва пет медитативни упражнения и философия с моралните принципи Истинност, Доброта, Търпение. Редовното занимание води до избавяне от болести и спокойно съзнание.

„Как се култивира добродетел“ по Телевизия Добрич

Телевизия Добрич излъчи на 10 ноември 2020 г. репортажа „Как се култивира добродетел“, в който обширно представи древния метод за подобряване на съзнанието и тялото.

Петима последователи от Добрич и Варна разказаха как са открили практиката, как тя ги е променила и как балансират своето ежедневие с новия си начин на живот.

На фона на групова медитация в градския парк в Добрич, един по един, те споделиха как във Фалун Дафа са открили смисъла на живота и отговори на всичките си въпроси. Как благодарение на практиката са започнали да търсят в себе си причините за конфликтите, на което се натъкват. Как са спрели да обвиняват другите, а използват трудностите, да подобрят своя характер. И как са станали по-спокойни, търпеливи и добри със своите близки.

Медитация с кауза по „Медия Северозапад“ във Видин

Фалун Дафа беше тема в сутрешния блок на телевизия „Медия Северозапад“ във Видин на 30 октомври 2020 г.

Родни симпатизанти на древния духовен метод разказаха в студиото какво е Фалун Дафа, показаха медитативните упражнения и разкриха шокиращи факти за продължаващото 21 години преследване на свои съмишленици от комунистическата партия в Китай. Кулминация на тези репресии е насилственото отнемане на органи в държавни болници, в процеса на което жертвите умират.

Предаването се наблюдаваше от близо 1000 души във Фейсбук, където се излъчва наживо. Телевизията достига до над 40 000 души във видинския регион.

Зрителите научиха, че преследването на Фалун Дафа е последната мащабна кампания на комунистическата партия в Китай. Такива кампании партията провежда всеки десет години, с цел да затвърди властта си. Такива са Големият скок напред, Културната революция и масовите убийства на студенти на площад „Тиенанмън“ през 1989 г.

Водещият Калин Иванов заяви в края на предаването, че иска да пробва метода Фалун Дафа, донесъл добро здраве и спокойно съзнание на милиони хора в над 100 страни по света.