5 мита за употребата на подово отопление в дома, които са напълно безпредметни

1
183
Добави коментар
clashbade
clashbade

Има редица теории, които всяват объркване и притеснения сред потенциалните потребители за тези устойчиви, рентабилни и ефективни отоплителни инсталации

Битовите отоплителни инсталации трябва да отговарят на няколко задължителни условия – да бъдат адекватни на бюджета ни, когато пристъпваме към инвестицията, да ни осигурят очаквания резултат и да са икономични. Има различни видове, които могат да отговорят на тези изисквания, но познатото от миналото подово отопление си остава особено предпочитан вариант.

Днес то е признак за една устойчива и ефективна система, която със сигурност бихме искали да имаме у дома. Някои теории обаче всяват объркване и притеснения сред потенциалните потребители.

Ето кои са те и как ги опровергават професионалистите:

  Висока цена

Често може да чуете сравнение на подовото отопление със стандартното отопление с радиатори. Цената, която винаги е определяща, се споменава като висока, а реално тя е малко по-скъпа само при първоначалното вложение. След монтажа и въвеждането в експлоатация бързо ще усетите по месечните сметки, че общите разходи са доста по-ниски от досегашните ви. Евтината и безпроблемна поддръжка също е значителен плюс.

  Отнема време за затопляне

Този довод може да бъде приложен единствено за хидравличните системи, които реагират по-бавно в сравнение с електрическите варианти на подово отопление. За да поддържате комфортна температура в стаите обаче е достатъчно да настроите системата, съобразно нуждите и желанията си. Планирането на нощния и дневния режим са във ваш интерес и никога няма да усетите неудобства или студ в къщата.

  Ограничени сме при монтажа

Тъй като името му е подово, то следва логиката, че може да бъде поставено само там. Всъщност истината е съвсем различна – може да го монтирате не само по стените, но и по таваните, това е въпрос на лични предпочитания. Прекрасен вариант е, защото не оказва влияние на избрания от вас интериор, не го нарушава по никакъв начин и не заема допълнително пространство.

  Рискове за въздуха

На практика е точно обратното: в помещенията не циркулират прахови частици, или поне тяхното количество е сведено до минимум, което е предпоставка за елиминиране на рискове от алергии или друго заболяване. Средата е здравословна, с достатъчно влажност, същевременно без условия за развиване на акари или плесен. 

  Значително повишаване на температурните стойности

Нещо, останало като спомен от зората на подовото отопление, когато температурата в стаята се е повишавала до над 30 градуса. Днес съвременните отоплителни инсталации не позволяват подобни аномалии, а дори се предлага опция за комбиниране с термопомпа, която да осигури и охлаждане през топлите месеци на годината.

Ако имате допълнителни въпроси и нужда от консултация, може да разгледате вариантите за отопление и да планирате стратегията си за зимата.

http://stroej.com/za-doma/5-mita-za-upotrebata-na-podovo-otoplenie-v-doma-koito-sa-napalno-bezpredmetni/http://stroej.com/wp-content/uploads/2020/11/podovo-otoplenie.jpghttp://stroej.com/wp-content/uploads/2020/11/podovo-otoplenie-300×300.jpg2020-11-11T20:48:28+00:00adminЗа домаИма редица теории, които всяват объркване и притеснения сред потенциалните потребители за тези устойчиви, рентабилни и ефективни отоплителни инсталации

Битовите отоплителни инсталации трябва да отговарят на няколко задължителни условия – да бъдат адекватни на бюджета ни, когато пристъпваме към инвестицията, да ни осигурят очаквания резултат и да са икономични. Има…
[email protected]Строеж.ком