Екипажът на British Airways ще предлага и туристически консултации

1
116
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Екипажът на British Airways ще предлага и туристически консултации

 

Предстои членовете на екипажа на авиокомпания British Airways да започнат да предлагат съвети, относно предстоящото пътуване на пасажерите, както и информация за района, в който отиват. Те ще правят това с помощта на специално набавените за тази цел iPad устройства.

 

Хората, отправили се на пътешествие, вече отдавна са свикнали екипажът да се грижи за тяхното удобство и безопасност. Сега обаче, към тези условия няколко авиокомпании в света се опитват да добавят в пакета към закупените самолетни билети и още една грижа – осигуряване на информация относно времето след полета.

 

Специално за British Airways членовете на екипажа вече удвояват своите компетенции, като ще бъдат в състояние да предложат пътна информация и съвети за мястото, към което се е запътил пасажера, като това ще става в реално време чрез специално приложение на IPAD-а на служителя.

 

Обхватът на услугата ще включва препоръки за местните ресторанти, хотели, както и за най-добрите места за пазаруване, като всичко това ще бъде проверявано през споменатото приложение на служебните таблети на борда на самолета.

 

Макар информация в приложението да бъде събирана от служителите, тя няма да може да бъде използвана за други комерсиални цели или като отправна точка за комисионни на съответния служител. Безплатната услуга вече се изпробва на общо 9 маршрута, включително към дестинации като Ню Йорк, Мумбай, Йоханесбург и др.

 

Ако начинанието се окаже успешно, British Airways обещава, че ще разгледа възможността за предлагане на услугата на значително по-голям брой полети през есента на тази година.

 

Огромното предимство на това приложение е не само полезността му, но и факта, че може да се ползва офлайн.

 

От British Airways не трябва да разчитат на връзка с интернет по време на полета, за да доставят необходимата информация, а и от компанията споделят, че засега не възнамеряват да предлагат тази услуга. Както е известно, засега от British Airways предлагат Wi-Fi интернет само в бизнес класата си и то за маршрут като Лондон- Ню Йорк например.

Източник: Туристически портал www.Hote.li