Град Априлци

1
133
Добави коментар
zapoznaise

Град Априлци е образуван от сливането на четири села: Ново село, Зла река, Видима и Острец. С помощта на същите тези имена вече се наричат ​​четири четвърти от града. Името Априлци е дадено на града поради героичните събития в този регион по време на Априлското

въстание от 1876 г., което е масата на въоръженото въстание на българите в Османската империя. Това избухва на 20 април според стария стил на Копривщица и е организирано от Българския революционен централен комитет.

Градът е разположен на поляна близо до връх Ботев в Стара планина. Част е от Ловешкия регион на Централна-Северна България. Населението му е 3318 жители. Благодарение на своето местоположение и история, Априлци се превърна в много туристическа дестинация. Град Ловеч има добри автобусни връзки до Троян, Плевен, Севлиево, Габрово, Русе, Велико Търново, Ловеч и София, както и други по-малки населени места в региона. Има редовна автобусна линия между Априлци и градовете Троян и Ловеч.

 

Туристическа информация

Градът предлага много хотели и къщи за гости, където можете да отседнете.

В Априлци ще откриете очарованието на туризма, защото тук можете да посетите най-древните гори и хълмове на Централна Стара планина. Пет живописни пътеки – екстремни, конни и пешеходни, ще ви покажат красотата на  околностите на хижа Плевен, връх Ботев и много изненади. Героичното минало на България на това свещено място ще ви разкаже интересна история за магнетичния връх на Русалката, все още популярен като Марагидик.

 

Конна езда

Ето възможност да изживеете по-пълно света на природата и дивата природа! Вашият диалог с тези необичайни животни – коне ще направи вашия празник наистина незабравим. Уроци за начинаещи, за преходи, които не се предлагат от колата, на която ще разделите пътуването, защото пакетите услуги ви дават пълна свобода с вашите желания. След 1 час или седем дни езда ще ви очарова тук, по пътеките на планинците!

 

Планинско колоездене

Любителите на този спорт със сигурност няма да бъдат разочаровани от маршрутите, които районът предлага. Теренът е разнообразен и естествено подходящ за колоездене. Между живописни планински села и райони в извити планински пътеки, красотата и чистотата на този непокътнат свят ще ви отворят очите и великолепните пейзажи и нови, неочаквани срещи с природата.

 

 

Екопътеки

Най-запалените любители на планината вече са оценили предимствата на нова туристическа атракция в Национален парк Централен Балкан – Екопътека Видимско пръскало. Екопътека е образователен пешеходен маршрут, който предлага на посетителите на град Априлци възможност за естетическо удоволствие и духовно обогатяване в контакт с природата на Северния Джендем Национален парк и природен резерват. Пътеката минава успоредно на река Праскалска, минава през стара букова гора и води до скалите, от които се спуска 80-метров водопад – Видимско пръскало. Основаното е интерпретирано от медиума – разработен е пътеводител; Обучени местни водачи за екологичната пътека, са информационни табла на парка, представляващи еко пътеката – животни, растения, гори, ливади, вода, водна флора и фауна, водопади и историята на Априлци. Разработен е „зеленият клас“, където децата научават за игриво за растенията и животните. Издадена е промоционална брошура и на немски език. Развитата инфраструктура на посетителя осигурява достъпността на околната среда, като идентифицира маршрута на района, изгражда пет дървени моста над реките Праскалска, огледало вода и двучасови обекти – изгледи към бързеите на река Праскалска и водопада Праскало Vidimskoectrail е знак за последователна политика на управление, целяща обогатяване на условията за туризъм чрез развитие и поддържане на туристическата инфраструктура по начин, който осигурява полезна информация, удобство и безопасност на посетителите по време на престоя им в парка.

 

Климат:

Територията на Априлци е предимно планинска. Изчисления Намират се в слънчева долина в сърцето на планината. През територията му преминава река „Видима“ с основните допълнителни реки Зла и река „Острешка“. Климатът е умерено континентален. В по-високите части на региона, особено на Балканите, има планински климат, където се наблюдава намаляване на средните абсолютни температури и увеличаване на валежите и задържането на сняг.

Средногодишната месечна температура е около 10-12 градуса. Средните годишни температури през сезоните варират от 7-8 градуса, 15-16 градуса, 8-10 градуса. Максималната средна месечна температура през юли е 20-22 градуса. Минималната средна месечна температура през януари е минус 8-10 градуса. Средната годишна максимална температура е 18-20 градуса. Средната месечна минимална температура е 6-8 градуса. Годишните вариации на въздуха с най-високи стойности през август и септември около 10-12 градуса.