Вицепрезидентът на Dominion свързан с Антифа и Скинхедс

1
116
Добави коментар
Novetika
Novetika

Все повече компрометиращи данни сочат към канадско-американската компания за машини за гласуване Dominion Voting Systems, чиито продукти бяха използвани в 28 щата по време на президентските избори в САЩ през 2020 г.

Освен с манипулиране на бюлетини, Dominion се прочу с интригуващи разкрития за нейния вицепрезидент, Ерик Кумър.

Кумър и уязвимостта на изборния софтуер

Ерик Кумър става част от Dominion през 2010 г. като вицепрезидент на инженеринговата дивизия в американския клон на компанията. Завършва Калифорнийския университет в Бъркли с докторска степен по ядрена физика. По-късно заема поста директор по сигурността и стратегията в Dominion.

На 26 август 2016 г. Кумър потвърди пред Избирателната комисия на щата Илинойс, че при наличие на достъп е възможно софтуерът на машините за гласуване да бъде заобиколен и да се достъпят директно базите данни със самите гласове. Това разкри медията Gateway Pundit, цитирайки YouTube видео от въпросното изказване.

С други думи, ако притежават съответното ниво на достъп, Dominion или държавни служители могат да променят изборните резултати направо в системата.

Кумър и организацията Antifa

Същата медия цитира разследвания за Ерик Кумър, направени от Джо Олтман, бизнесмен от Денвър, щата Колорадо. Олтман е основател на организацията Faith Education Commerce United, която подкрепя и защитава основите на американския начин на живот в три направления: вяра, образование и бизнес.

На 27 септември 2020 г. Олтман влиза в чат група на лявото, антифашистко движение Антифа (Antifa). Оттам научава, че Ерик Кумър е неин член.

„Ерик“ призовава членовете на групата „да продължават с натиска“, разкрива Олтман пред Gateway Pundit. Когато участник в чата пита: „Кой е Ерик?“, друг отговаря: „Ерик е човекът от Dominion“.

На въпрос на член на групата какво ще стане, ако Тръмп спечели, отговорът на „Ерик от Dominion“ е да не се притесняват за изборите и че Тръмп няма да победи, тъй като той се е погрижил за това, разказва още Олтман.

Бизнесменът от Колорадо започва да търси информация за „Ерик от Dominion“ и попада на името Ерик Кумър. По това време не знае нищо за компанията.

Едва когато чува за Dominion в новините, Олтман си спомня за „Ерик от Dominion“ от чата на Антифа и започва да търси информация в социалните мрежи. Намира профила му във Facebook. Оттам разбира, че Кумър е явен противник на президента Доналд Тръмп.

През юни 2020 г. Кумър публикува във Facebook „манифест“ на „Антифа“ до президента Доналд Тръмп, в който го нарича „фашист“. Копие от писмото е публикувано от Gateway Pundit.

Олтман публикува на 12 ноември в Twitter писмото на Кумър, както и други негови изявления, включително YouTube видео със заглавие „Dead Prez“ (мъртво президентство).

Същия ден Twitter деактивира профила на Олтман, който споделя, че откакто е изобличил Кумър, няколко пъти е получил смъртни заплахи.

Кумър и Скинхедс

Ерик Кумър се оказва също почитател на уличните побои и скинхед субкултурата от началото на 90-те години на 20-и век.

Това разкри медията American Conservative, след разследване по стар имейл адрес от следването му в университета в Бъркли, където Кумър получава докторска степен през 1997 г.

Авторът на разкритието изписва [email protected] в Google, и открива, че Кумър има дълга история на публикации в сайтове за Скинхедс, бил е член на Google група за скинари и изглежда е бил модератор в papaskin.com.

Скинхедс, на които симпатизира Кумър, се наричат SHARP (Скинхедс срещу расовите предразсъдъци). През 2012 г. около 18 членове на SHARP нападат с бухалки група предполагаеми расисти в ресторант в Чикаго.

Часове след публикуване на връзката на Кумър със Скинхедс, сайтът papaskin.com, който съществува над 20 години, е преместен, пише American Conservative. Страницата с въпроси и отговори обаче е достъпна. В нея се виждат публикации на Ерик Кумър.

Aдвокатът на американския президент Доналд Тръмп, Руди Джулиани, спомена пред Fox Business за висш служител на Dominion, който е „голям поддръжник на ‘Антифа’“ и пише „ужасни неща за президента“ в социалните медии. Вероятно намеква за Ерик Кумър.

В изявление от 25 ноември, Dominion заявиха, че всички повдигнати срещу компанията обвинения в измама на изборите са 100% невeрни. В текста не се споменава нищо за Ерик Кумър.

Името на Ерик Кумър е вече премахнато от списъка на директорите в сайта на Dominion.