Поддръжка, и ремонт на климатици

1
154
Добави коментар
zapoznaise

Най-важната грешка, която води до възникване на неизправности в работата на климатика, независимо от производителя и модела, са небрежността, направена от техните собственици във връзка с правилната поддръжка на тяхната климатична технология (до пълното й отсъствие). В повечето случаи

именно този факт се превръща в достатъчна причина за ремонта.

Но е много по-разумно да поръчате услуга, отколкото спешно да ремонтирате климатик (и това никога не се случва в точното време, повредата обикновено се случва точно в момента, когато климатичният контрол в помещенията е най-необходим). За да се избегне подобна ситуация, всички без изключение експерти препоръчват навременна рутина и поддръжка на климатиците. Използваната климатична технология става все по-съвършена и функционална всяка година, но за да изпълнява всички функции и да поддържа необходимото работно състояние, още от първите дни на работа, тя изисква професионална и квалифицирана поддръжка и ремонт (ако е необходимо). Ремонтът и поддръжката на климатиците могат да бъдат поверени само на специалисти с високо ниво на работа. Планова поддръжка на климатици Сервизната поддръжка, ако се извършва редовно и навреме, може практически да елиминира необходимостта от спешен ремонт на климатици, тъй като включва цял набор от превантивни и диагностични дейности за предотвратяване на повреди. Е, ако все още се нуждаете от ремонт, винаги можете да се обадите на опитен специалист във вашия дом. Сервизните стандарти за климатиците са почти еднакви за всички марки и модели:

1. проверка на нивото на налягане в системата; 2. оглед и почистване на външното тяло; 3. зареждане с хладилен агент при необходимост; 4. почистване на дренажната система; 5. дезинфекция на радиатора на вътрешното тяло. Вместо спешни ремонти на климатика се препоръчва да се извършва редовна поддръжка, при която различни видове работа се извършват с различна степен на честота: веднъж на всеки 3 месеца – почистване на дренажната система и филтри, проверка на налягането на фреона, сериозни течове на масло и фреон (зареждане при необходимост), системата за автоматизация (настройка при необходимост), температурни условия и работоспособността на цялата система; на всеки шест месеца – почистване на топлообменниците на всеки от блоковете, настройка в зависимост от сезона. В зависимост от интензивността и условията на работа сервизният център може да предложи на собственика различни опции за почистване и ремонт на климатика, чиято редовност гарантирано увеличава безпроблемния му живот и спестява пари. В допълнение към отстраняване на грешки и настройка на работата на ОВК оборудването, поддръжката може да включва обучение по боравене с нея, предотвратяване и диагностика на работа, зареждане с гориво. Що се отнася до ремонта на климатик, той може да включва широк спектър от работа, от отстраняване на малки неизправности, подмяна на отделни части до коригиране на значителни неизправности, възстановяване на работата на отделните му механизми и части (компресор, радиатор, тръби). Най-често, за удобство на клиентите, ремонтът и поддръжката на климатиците се извършват с посещение на специалист на мястото за монтаж.

You may be interested in:

Изборът на тръби за отопление е много специфичен въпрос, който изисква да се вземат предвид много фактори. При