Легендарният създател на SimCity става част от Рипъл

1
117
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Резултатите от една от най-големите инвестиции в Рипъл в историята започват да се оформят.

В началото на 2019 г. Рипъл се обедини с блокчейн игралния стартъп Forte, създавайки фонд от 100 милиона щатски долара, предназначен за разработване на игри, които използват технологията блокчейн, протокола Interledger (ILP) и XRP за захранване на игрите и междусистемната оперативна съвместимост.

Forte наскоро обяви поредица от нови игрални партньорства, а на върха на списъка е Gallium Studios, нова компания за игри, водена от легендарния разработчик на игри Уил Райт, който е известен с това, че е проектирал франчайза на Sims за милиарди долари, който включва SimCity, SimEarth и поредицата The Sims.

Райт казва, че се радва да използва технологията на Forte, за да даде възможност на геймърите и да им предложи нови изживявания.

„Прекарах кариерата си в игри, които позволяват на собственото творчество на играча да бъде част от техния опит. Технологията на Forte добавя към тази идея, като позволява на играчите да създават и притежават собствено съдържание в нашите игри. „

Колегата пионер в игрите Лорън Елиът, създател на поредицата Where in the World е Carmen Sandiego, е съосновател на Gallium Studios.

„Нашето партньорство с Forte позволява на общността да участва в икономиката на игрите чрез съдържание, което те създават и контролират.Ние сме фокусирани върху изработването на геймплей и икономически дизайн, които имат съвместен характер, така че играчите могат да се включат в оригинални, подходящи преживявания и да бъдат възнаградени за творчеството си. „

Новото студио за игри е създадено през ноември. Точните видове игри, по които компанията работи, и платформите, които ще поддържат, тепърва ще бъдат обявени.

Източник