Лавици и етажерки практични и интересни

10
Добави коментар
DoKtOrA78
DoKtOrA78

Честно казано думата „етажерка” или „лавица” не се връзва особено с идеята за изящен интериорен дизайн.

Повечето от вас сигурно първо се сещат за рафтовете в магазин или склад. Но това не е съвсем така. Лавиците и етажерките са намерили доста и разнообразно приложение в почти всички стаи от домовете ни. Някои дори са неделима част от обзавеждането, едновременно практична и естетична

Лавиците също претърпяват своето развитие. Много от съвременните дизайнери ги използват в своята работа, а производителите се стремят да са в крак с модерните течения. Пример за това е използването на етажерки за съхраняване на домашната фонотека. Навлизането на компакт дисковете и на DVD-тата на по-късен етап, отваря нови хоризонти в използването на етажерки.

Рафтове от всякакъв тип намират приложение в домовете ни. Кухнята е може би един от най-ярките примери за удобството, което предоставя използването на етажерките. Етажерките и лавиците използвани в модерните кухни имат много и разнообразни форми – от традиционните дървени масиви и плоскости до модерните алуминиеви профили.

   Скрити зад вратичката на шкафчето или зад плъзгащият се алуминиев профил на модерната кухня, рафтовете са идеално средство за осигуряване на удобство и улесняване подреждането и почистването на помещението. Ако безпорядъка в старите ви кухненски шкафове ви дразни, подменете рафтовете в тях, направете ги повече или по-малко. Така ще внесете разнообразие като същевремено ще си осигурите това, което ви е нужно – повече място и по-добър ред. Добро иновативно решение е използването на плъзгащи се рафтове (плотове), които разширяват мястото точно когато ви е необходимо и не заемат място, когато нямате нужда от тях.

Детската стая е друго място, чудесен пример за приложението на рафтове и етажерки. Особено подходящи за тази стая са модулните етажерки. Може да добавяте нови и нови модули, разширявайки мястото, така необходимо докато децата ви растат. Играчки, игри и книги – мястото никога не стига. Рафтовете са идеално и евтино решение. Добавете малко цветове и картинки към старите етажерки и децата ви ще се влюбят в тях.

Въпреки обикновено малките им размери, баните са друго място за приложение на модерните лавици. Неполиран метал или стъкло за основа с бели носещи въжета е добро решение за влажно помещение.

С няколко думи, етажерки и лавиците не бива да се смятат за отживелица или безвкусица. Модерният им дизайн и материали, придават стилен вид на помещенията, като същевремено осигуряват така необходимото пространство за всички онези неща, без които не можем.