Как да намалите вредния шум и да подобрите качеството на живот в мансардата

1
158
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

ШУМОИЗОЛАЦИЯТА С МИНЕРАЛНА ВАТА ПОДОБРЯВА КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ, ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА И МИКРОКЛИМАТА В СГРАДИТЕ

 

Урбанизацията и произтичащото от нея шумово замърсяване е сред водещите фактори, които оказват влияние върху процесите на стареене. Неслучайно именно проблеми с вредния шум са причина за смяната на мястото на живеене за 10 милиона души в Европа всяка година.

Наред с епидемията на 20-и век – замърсяването на въздуха, шумът бавно и сигурно влошава качеството на живот на градските жители. Травмиращото действие на високочестотният и импулсният шум води до влошено здраве на населението, ниска производителност, повишени нива на стрес и агресия. По данни на Световната здравна организация вредния шум намалява продуктивността  и способността за учене, увеличава броя на инцидентите и отсъствията от работното място, урежда слуха. Продължителното излагане на шум оказва влияние върху всяка една система в човешкия организъм.

Как да се предпазим

Шумоизолацията подобрява качеството на живот, здравето, производителността и микроклимата в офисите, болниците, училищата и жилищните сгради. Изолацията на дома с висококачествени материали с високи звукоизолационни характеристики ни осигурява по-здравословна среда на живот, повече възможности за пълноценна почивка и по-ниски нива на натрупан стрес.

Заради специфичната си влакнеста структура минералната вата отлично изолира помещението от външния шум.