Етериум е достатъчно силен, за да устои на опита за спиране от САЩ

1
140
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Като нарастваща платформа с основен фокус върху децентрализацията, Етериум успя да разшири броя на валидиращите възли значително и в световен мащаб, като нови възли редовно се появяват по целия свят.

Стартирането на Beacon Chain на ETH 2.0 позволява на общността Етериум да използва новоприложената методология за доказателство за залог (POS) за валидиране на транзакциите по веригата. Наградите идват под формата на ETH. Етериум е втората по големина криптовалута по пазарна капитализация след Биткойн. Той има над 15 милиарда щатски долара обща заключена стойност (TLV) само в сектора DeFi.

Какво е Етериум 2.0?

Етериум 2.0 е кумулативен ъпгрейд за мрежата Етериум. Виталик Бутерин и екипът за разработка на Етериум работят по него от години. С дългоочакваното внедряване, което се проведе на 1 декември, консенсусът за доказателство за участие беше въведен в мрежата Етериум.

Това надстройване коренно променя начина на валидиране на транзакциите. Тя позволява на мрежата Етериум да работи по-бързо. Той едновременно намалява таксите за транзакции на потребителя. Това надстройване доведе до увеличаване на валидаторните възли. Интересът на потребителите нарасна, защото те вече не се нуждаят от високотехническо оборудване за добив, за да участват в процеса. Това надграждане би могло да повиши използваемостта на Етериум като платформа по същество по всякакъв начин.

Дори ако Етериум е заплаха за правителствата, биха ли могли да направят нещо по въпроса?

Мнозина разглеждат криптовалутите и децентрализираните финансови приложения като потенциални заплахи за правителствата. Възникват въпроси относно големи усилия за сътрудничество без централизиран контрол. Идва въпросът за възможността да се контролират такива мрежи, защото те биха могли да подкопаят централизирания икономически контрол.

Въпреки това, с децентрализацията в основата на мрежата Етериум, може да не е толкова лесно. Потребителят на Twitter @PhABCD посочи: „Дори ако правителството на САЩ беше в състояние да изключи всеки отделен ETH възел в САЩ, все още ще останат около 8 000 възла по целия свят, което е повече от общия брой ETH възли, които имахме преди месеци.“

Това е важен етап за общността на Етериум. Това показва, че текущата му сигурност е по-голяма, отколкото преди превключване на механизмите за проверка. Поразителното е, че това е вярно, дори ако всеки възел в Съединените щати отпадне от мрежата.

Потребителят продължава „В допълнение, ETH2.0 създава значителен стимул за хората да изпълняват възли, което вероятно е отговорно за ~ 40-процентното увеличение на възлите онлайн през последните няколко месеца. Колкото повече валидатори се присъединят към битката, толкова по-здрава ще бъде мрежата и това е само началото”.

Източник