Българи създадоха софтуер за проследяване здравословното състояние на служителите и повишаване безопасността в офисите в…

4
243
Добави коментар
inewsbg
inewsbg

Във време, когато огромен брой фирми работят дистанционно, в други екипите отиват на работа при компромиси с безопасността, а в трети предстои това да се случи тепърва, се налага нуждата от ново поколение решения за мониторинг на здравословното състояние на служителите. В добавка все още никой не знае как ще се стекат обстоятелствата през есента и зимата, нито дали няма да станем свидетели на нови ограничителни мерки.

В тези условия българската софтуерна компания Сирма създаде за американския пазар иновативна система, която улеснява по-безопасното завръщане на работа на екипите и съвместните действия на работодатели и служители за осигуряване на по-здравословно работно място. Компанията има сериозен опит в областта на здравните информационни системи и приложения, сред които са едно от най-популярните в света приложения за диабетно болни Diabetes:M, дигиталният здравен картон Medrec:M, семантични бази данни за фармацевтичната индустрия, за международни медицински научни институции и др. На този етап решението е внедрено и се използва в няколко американски компании, като предстои разпространението му и в Европа.