Банята на бъдещето: какъв дизайн и оборудване ще видим след 20 години?

1
136
Добави коментар
zapoznaise

Можете ли да си представите банята на бъдещето? Как бихте искали да я видите?

Все още не е известно какво ще се случи с обзавеждането на домовете ни след двайсет или тридесет години, но съвременните тенденции в декорацията на банята дават груба представа

за развитието на дизайна и модерното оборудване. Енергийната ефективност и устойчивостта ще бъдат от основно значение, въпреки че те вече движат производството на продукти за баня.

ЕКО дизайн: бъдещето е енергийната ефективност

Все повече хора започват да осъзнават устойчивото развитие и зачитането на околната среда. Така че, когато планирате баня или започвате ремонт, ние мислим за икономия на вода и електричество. Поради постепенното изчерпване на природните ресурси, тези проблеми ще станат още по-остри с течение на времето и ще окажат влияние върху външния вид на банята на бъдещето. Минимално потребление на енергия и рационално използване на ресурсите – това са целите, които ще бъдат поставени на преден план, за да се намали максимално негативното въздействие върху околната среда. Разширените технологии ще ни помогнат в това.

Noken, член на PORCELANOSA Grupo, предлага на своите клиенти продукти, които са истински символ на устойчив дизайн за бъдещето. Например монтираната на рамка тоалетна Forma за стена с вградено казанче може да намали консумацията на вода до три или четири и половина литра благодарение на бутона за двойно измиване.

От друга страна, колекцията NK Concept разполага с енергийно ефективни кранове за студено отваряне. Консумацията на вода и енергия намалява, тъй като горещата вода тече от крана само когато това наистина е необходимо. Освен това, благодарение на аератора ECO, максималният дебит на водата е 4,5 литра в минута – до 60 процента по-малко от другите видове смесители.

Роля на технологиите в баните

Друг фактор, който заслужава специално внимание, са новите технологии. Иновативният напредък и модерните разработки, включително функционирането на оборудването, неговия интерактивен характер и различни видове медии, трябва да заемат централно място в банята на бъдещето.

Помещенията ще придобият по-индивидуален характер, отговарящ на предпочитанията на техните собственици. Оборудването автоматично ще се адаптира към всеки член на семейството: говорим за регулиране на температурата на въздуха, фонова музика, осветление, височината на мивката или тоалетната чиния.

Друго „предсказание“ за банята на бъдещето е интерактивният характер на околната среда и наличието на екрани. Ще можете да търсите информация в интернет, докато се къпете, да се свържете с виртуален личен треньор по всяко време или да отворите развлекателно приложение.

Каквото и да ни носи бъдещето, Noken вече произвежда елегантни и технически усъвършенствани продукти за баня, като тоалетни седалки за биде NK Concept или електронна вана SX4. В допълнение към цветната терапия и хидромасажа с водни и въздушни струи, той има програма за автоматична дезинфекция.

Mood Digital и Pure Line кранове са друг пример за напредък в технологията за баня. Използвайки цифрова система за управление, смесителят Mood ви позволява да регулирате отварянето и затварянето на крана, както и температурата на водата. Смесителят Pure Line от своя страна е оборудван с иновативна система за водоснабдяване: достатъчно е само едно докосване.

Представете си дизайна на бъдещето

По отношение на самия дизайн, най-новите тенденции в интериорния дизайн сочат към изразителен авангарден стил на пространства с футуристични керамични подови настилки и стенни плочки, както и мивки и вани, които се превръщат в символ на безкрайността. Използването на гъвкави материали, които приемат всякаква форма под въздействието на топлина, като минералния композит KRION® Solid Surface, елиминира визуалните бариери. Въображението на дизайнерите няма да знае граници!

Минималистичният стил, основан на идеята „по-малкото е повече“, изглежда е здраво закрепен и в баните на бъдещето. И накрая, важно място ще заемат многомодулните пространства, които отговарят на индивидуалните предпочитания на собственика.

Баня: кътче от приятна спокойна релаксация

Най-новата тенденция в развитието на баните е желанието да ги превърнете в кът за релакс. Място, където можете напълно да се откажете от ежедневните грижи и да забравите за стреса … Основната цел на дизайнерите е да създадат приятна, уютна атмосфера в помещенията, използвайки съвременни технологии, които могат да дадат на човека неописуеми емоции по време на душ.

Цветът, миризмите, звуците, виртуалната реалност придават на пространството уникален характер и до голяма степен определят нашето настроение. Страхотни продукти за баня вече се предлагат