Когато купувате кола на старо: На какво да обърнете внимание с приоритет

1
219
Добави коментар
clashbade
clashbade

Все повече хора разбират разликата в цената на една чисто нова кола и онази, която е отпразнувала няколко годишния си рожден ден. Тя се изразява в хиляди левове. От тук не е чудно защо предпочитаме да се обърнем към дилърите на употребявани автомобили. Лошо няма. Но има няколко задължителни аспекти, след като се превърнете в нов собственик на мечтаната кола.

Прехвърлянето и регистрацията са само началото. След тях мигновено ще ви се наложи да се погрижите и за самия автомобил.

Като за начало преминете към смяна на масло, филтри, ремъци и не на последно място обърнете внимание, ако сте се сдобили с бензинов автомобил, на всички запалителни свещи. Запалителните свещи са изключително важен консуматив. С тяхна помощ се създава така нужната искра за възпламеняване на гориво–въздушната смес. Ако те не са в изправност, двигателят няма да може да генерира необходимата сила за задвижване на буталата, а те от своя страна да завъртят коляновия вал.

Как да разберете дали проблемът е в свещите?

Ако не срещнете трудности при включване на всички останали електрически компоненти в автомобила и все пак не успеете да запалите двигателя, вероятно запалителните свещи са стари или зацапани. Това може да доведе и до бъдещи проблеми с ускорението. Увеличеният разход на гориво също е показателен. При неизправност в запалителните свещи той може да се повиши с повече от 30%.

Цялостна диагностика

Тя не е задължителна, но е препоръчителна при покупката на автомобил, за който не знаете почти нищо. Няма как да сте сигурни в получената информация. Не е лошо да проверите нивото на антифриза. От последната му смяна може да си извадите заключения за грижите, които са полагани за колата. Не пропускайте да проверите спирачната течност. Това може да се окаже изключително полезно.

Инспектирайте уплътненията. Те са друг съществен елемент, който е редно да проверят в автосервиза. При прекомерна амортизация е възможно да започнат различни по вид течове. Това представлява повишен риск от прегряване на двигателя или блокирането му.

Обърнете внимание и на акумулатора. Добре е да сте подготвени в случай, че се нуждае от презареждане или пък ви е необходим нов. Последното е от голямо значение с наближаването на студените зимни месеци. Ниските температури се явяват допълнителен за превъзмогване фактор и един слаб акумулатор веднага ще се предаде.

От какъвто и консуматив да се нуждаете, лесно и бързо можете да се информирате за разнообразието от модели и конкурентни цени на T-Auto.