Как да експлоатираме климатиците при отопление през зимата

1
106
Добави коментар
clashbade
clashbade

Употребата на този вид уреди е лесна и задоволява очакванията ни за комфорт, но при отопление с тях е препоръчително да следваме насоките на професионалистите  

Климатичните системи намират изключително добро приложение в домашни условия. Неслучайно през последните години мнозина предпочитат да заложат основно на тях, когато целят да си осигурят желаната температура в помещенията през зимата.

Няма нищо сложно или трудоемко като операция при употребата на този вид уреди, но е важно да следваме насоките на професионалистите, за да постигнем максимална ефективност.

Работен режим

Основното, което се изисква от нас, е да пуснем климатика и да го настроим на съответните градуси, като понякога почистваме и филтрите му. Иконите на дистанционното управление лесно ще ни ориентират за работния режим според актуалния сезон.

Често при покупка онлайн или в магазин потребителите задават резонния въпрос: Да изключват ли климатика за времето, когато не са в жилището? Непрекъснатото спиране никак не се препоръчва, тъй като през зимата, особено при температури около и под нулата, това води до прекомерно натоварване на компресора.

Инверторните климатици са сред търсените модерни отоплителни инсталации, защото те имат способност да функционират плавно и равномерно, поддържайки една температура през целия ден. По този начин значително се намаляват и разходите за електричество.

Подходящите параметри

Ако се стремите към постигане на икономия, трябва да знаете, че разходът на енергия не зависи от конкретната зададена температура. Съществено е каква е точно разликата между вън и вътре.

Параметрите съобразявайте с вашите усещания за комфорт. Някои уреди са снабдени и със сензори за движение, за да следят и регулират автоматично температурата с няколко градуса нагоре или надолу.

Загубите на топлина в стаите са друг ключов критерий, при това водещ по отношение на сметките за ток. При отлична изолация, потреблението се съкращава осезаемо и това рефлектира върху месечните такси.

Почистване и годишна профилактика

Филтрите се нуждаят от периодично почистване, което би трябвало да се случва поне веднъж в месеца. Тази мярка зависи и от запрашаването на въздуха, поради което може да се наложи да я прилагате и по-често.

Годишната профилактика е важна част от поддръжката на климатичната система, за може да попитате във фирмата, откъдето сте се сдобили с уреда. Прахът навлиза и се натрупва не само по филтрите, но и по топлообменника или турбината, което може да създаде предпоставки за повреди или затруднения в работата.

Адекватните грижи ще ви гарантират уют в дома и дълъг живот на климатиците.

Ако се нуждаете от качествено обслужване и експертни препоръки за отопление през зимата, разгледайте предложенията за играждане на отоплителни инстлации от  Германов Пайп.