5 лесни начина да се справите с мастните натрупвания в областта на корема

1
126
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Начинът на живот оказва сериозно влияние върху нашето физическо и психическо състояние. Онези от вас, които редовно тренират, знаят колко трудно е да се премахнат мастните натрупвания, които засягат особено лесно областта на корема. Усилията обаче си заслужават, тъй като подкожните мазнини, освен да повлияят на перфектната фигура, могат да крият сериозни рискове за здравето.

Кои са причините за мастните натрупвания в обаластта на корема

Основната причина е превишаването на калориите за деня, които приемаме с храната. В повечето случаи организмът не може да преработи количеството, което сме приели, и не изразходва необходимата енергията, в резултат на което излишък от енергия се натрупва под формата на мазнини в тялото. Друга причина, която често пренебрегваме, е свързана с неправилното хранене. Редовно пропускаме закуската, обядваме нещо набързо в офиса и обикновено за вечеря похапваме обилна порция.

Приемът на медикаменти и изтощителните диети не могат да помогнат за намаляване на нежеланите мастни натрупвания по здравословен начин. Затова ви предлагаме някои от най-лесните и безопасни начини да се справите с тях и да се погрижите за тялото и фигурата си.

Ограничете захарните изделия от менюто

Като първа стъпка е необходимо да се въздържате от консумация на сладкиши и захарни изделия и да ги замените с други вкусни и полезни храни. Не е препоръчително рязко да променяте хранителните си навици. Избирайте тези храни, които обичате да консумирате и е лесно да приемате ежедневно. Разнообразието от плодове и зеленчуци през есента е една здравословна алтернатива на захарните изделия. Фибрите в плодовете ще ви помогне да се чувствате сити, намалявайки желанието да приемате сладкиши.

Спортувайте по няколко пъти в седмицата

Много хора вече преминават към работа от вкъщи, което означава, че двигателната активност също намалява. Поставете си за цел всеки ден да правите кратки разходки в близкия парк и да се движите повече пеш. Спортувайте активно. Най-подходящите спортове за намаляване на коремните мазнини са фитнес, пилатес и плуване. Най-ефективно ще премахнете излишните мазнини с цялостни тренировки, не само чрез натоварване на една мускулна група. За ваше улеснение можете да използвате услугите на професионален инструктор, който да изготви специален хранителен режим за вас и да ви подготви програма, по която да тренирате.

Намалете стреса с разтоварващи занимания

Стресът е един от факторите, които значително влияят за мастните натрупвания в областта на корема. Вероятно сте забелязали, че когато сте под напрежение или изпитвате безпокойство, сте склонни да консумирате повече храна. Причината е, че нивата на хормона кортизол, свързан със стреса, се увеличават и това ни подтиква да приемаме повече калорични храни, които ни карат да се чувстваме по-добре. За да намалите натрупаното напрежение, опитайте разтоварващи занимания като разходки сред природата, рисуване, посещение в спа център, отпускаща масажна процедура. Доверете се на професионалните терапевти в Este Fitness & Spa, които ще ви предложат релаксиращ ритуал, разработен специално за вас. В изтънчената обстановка на спа центъра ще изпитате истинска наслада за тялото и сетивата.

Посещавайте по-често парната баня

Парната баня се използва за релаксация, лечение на различни здравословни проблеми и почистване на кожата, а освен това е един прекрасен начин да детоксикирате организма си. Горещият въздух и парата отварят порите и увеличават способността на организма да изхвърля токсините през кожата. След процедура в парната баня апетитът значително намалява. В допълнение, приемът на голямо количество вода хидратира добре тялото и ви кара да се чувствате сити. Парната баня в комбинация с масаж спомага и за намаляване на теглото и мастните натрупвания. Тя влияе положително и за намаляване на напрежението и подобряване на настроението.

Доверете се на една от най-модерните и ефективни терапии

В днешно време е трудно да се открие иновативна терапия, която да помогне ефективно за топенето на мастните натрупвания и оформяне на тялото, без да се използва хирургическа намеса и болезнени манипулации.  Отдадени на грижите за комфорта и красотата на своите клиенти, експертите в Este Fitness & Spa предлагат напълно безопасни за здравето процедури за премахване на мастните натрупвания в областта на корема, използвайки уникалния уред BTL Exilis. Процедурата се изпълнява на базата на безопасните ултразвукови вълни, предизвиквайки затопляне, като по този начин се постига „стопяване” на мазнините. Чрез прилагане на енергия се разрушават мастните клетки, които след това се отстраняват от третираната зона на тялото чрез естествените процеси в организма. Модерният и висококачествен уред е напълно безопасен и безболезнен, а ефектът е дългосрочен. Ако сте решили да сложите край на притесненията за фигурата си и да премахнете несъвършенствата по тялото, това е един от най-лесните начини да го постигнете.

Перфектната фигура се извайва изключително трудно и изисква балансирано хранене и редовни тренировки. Но първата стъпка към постигането на стройна линия е премахване на мастните натрупвания в коремната област. Възползвайте се от нашите полезни съвети и редуцирайте теглото и излишните килограми.

 

Последни публикации в блога

Начинът на живот оказва сериозно влияние върху нашето физическо и психическо състояние. Онези от вас, които редовно тренират, знаят колко трудно е да се премахнат мастните натрупвания, които засягат особено лесно областта на В последните седмици прекарваме по-голямата част от деня у дома, съчетавайки работните задължения с грижите към семейството. Това определено се превръща в голямо предизвикателство както за емоционалното, така и за физическото състояние на Уважаеми клиенти, Информираме Ви, че от 28.11.2020 до 21.12.2020 г. фитнес залата на Este Fitness & Spa и  няма да работи и няма да се провеждат тренировки по плуване за деца до 18г. Кожата на лицето изисква непрекъснати грижи през цялата година, за да бъде здрава, мека и сияйна. Несъмнено смяната на сезоните и по-конкретно рязкото захлаждане на времето веднага се отразявя върху нейната свежест и Ежедневието ни е изпълнено с много предизвикателства, с които трябва да се справим. Като започнем от динамичните сутрини и интензивния трафик, в който обикновено попадаме и продължим със задачите на работното място, задълженията След интензивна физическа активност вероятно поне веднъж сте са изпитвали чувството на болка и дискомфорт в тялото, познато като мускулна треска. Всъщност от болки в тялото след тренировка не са застраховани дори трениращите, Забързаният начин на живот е една от основните причини за появата на здравословни проблеми. През есента ежедневните задачи неминуемо се увеличават. Независимо дали работим от офиса или вкъщи, ние прекарваме почти 8 часа Редовните тренировки в спортната зала оформят стройно и стегнато тяло и заедно с това носят и редица ползи за организма. Както знаете, сред тях попадат по-добрата концентрация, намаляване на стреса, освобождаване на напрежението Спа центърът е едно от местата, където тялото и умът се отпускат напълно. Релаксиращите процедури действат успокояващо и ободряващо на целия организъм и ви изпълват с нови сили и енергия, които са изключително