Да работиш като детегледачка по време на пандемия

1
145
Добави коментар
teenews.eu
teenews.eu

 Стартиращата фирма Bavachki.bg променя начина, по който семействата намират кой да се грижи за децата им

 

През последните месеци много български семейства са изправени пред сериозно предизвикателство заради кризата с COVID-19. Яслите и детските градини отново са затворени, а много от родителите вече нямат отпуски и болнични. Това принуждава много от тях да наемат, човек, който да се грижи за децата им, което също не е лесно в условията на социална дистанция.

 

“В тази ситуация се налага нуждата от доверен партньор в търсенето на детегледачка. Някой, чието реноме е безупречно и който спазва всички стандарти за безопасност. Затова е много по-удачно да се доверите на една открита и прозрачно работеща компания, отколкото на отделно физическо лице” – споделя Светослав Стефанов, съосновател на онлайн платформата Bavachki.bg, която свързва родителите с надеждни и проверени детегледачки. Тя вече обединява над сто бавачки, които предлагат висококачествени почасови или целодневни грижи, а Стефанов разкрива, че през последните месеци запитванията към услугите им нарастват.

 

Платформата дава възможност на родителите да си намерят напълно безплатно проверени детегледачки, които имат препоръки от предишни работодатели. Благодарение на нея семействата могат предварително да разберат каква заплата ще трябва да осигуряват след като открият и наемат своята детегледачка. За целта екипът на фирмата е разработил специален калкулатор, който да помага на родителите да се ориентират в заплащането на бавачките. Проектът, който стартира като на шега, днес се оказва сериозен играч в една все по-перспективна ниша.

 

“Преди три години, когато работех в софтуерна компания, бях неудовлетворен от това, че тя се превръща в корпорация, докато аз търсих по-скоро тръпката на стартъпите. По това време моя позната имаше сериозни проблеми с намирането на работа като детегледачка – не ѝ се обаждаха да ѝ върнат отговор след проведени интервюта или семействата променяха изискванията след започване на работа. Опитах се да ѝ помогна и стартирахме наш сайт за детегледачки. След години упорит труд, смея да твърдя, че открихме правилния модел на работа. Днес бавачките ни обичат, клиентите ни се доверяват, а моята позната има най-добрата работа за себе си” – споделя основателят на компанията Светослав Стефанов.

 

В началото на следващата година платформата ще си търси за партньори ИТ компании, на които да предлага детегледачки за техните служители. “Голямата ни цел е да направим достъпно обучение за всички детегледачки, за да можем да гарантираме едно по-добро базово ниво в цялата индустрия. Работим активно в изграждането на общност от детегледачки, където да си помагаме взаимно и да дискутираме какво се случва в бранша” – споделя Катя Георгиева, която отговаря за подбора на детегледачките в платформата Bavachki.bg.