Термопомпи – какво представляват?

2
191
Добави коментар
hlape
hlape

Какво представляват термопомпите?

В интернет се появява все повече информация за този тип отопление, като термопомпи. Това отоплително оборудване се е доказало много ефективно в чужбина и всяка година продължава да се развива в цял свят.  В бъдеще термопомпите ще станат основата за отопление на всяка жилищна сграда, доказвайки изцяло своето предимство пред газовите и котелните инсталации.

Основното и предимство на термопомпите е ефективността. Минимално потребление на енергия и спестявания при поддръжка и експлоатация. Всичко това ви спестява време и пари. Също така термопомпите се използват за поддържане на температурата в басейна и сауната през студения сезон, а в горещо време те могат да заменят климатика ви, като по този начин създават комфорт за вас и вашето семейство.

Как работят такива отоплителни системи? Термопомпата преобразува енергията на външната среда (почва, вода, слънце, вятър) в топлина.

Как точно се случва това?

Грундиране

Най-простият източник на енергия, тъй като топлината се задържа в земята и се натрупва през цялата година. Топлообменът се осъществява чрез земни сонди, заровявайки ги дълбоко в земята или земни колектори. Те се пълнят със специален разтвор с ниска точка на замръзване, който служи като топлоносител.

Вода

Източникът на енергия може да се използва от морета, реки, езера, резервоари, изкуствени кладенци, канализация. Незначителна разлика от почвените системи. При по-високи температури водата осигурява най-малката температурна разлика между потребителя и източника, като по този начин увеличава своя коефициент на преобразуване.

Въздух

Въпреки че самите помпи, използващи този вид енергия, имат много по-ниска цена, те все още губят от гледна точка на своята гъвкавост в нашите климатични зони. Такива помпи се използват в по-топъл климат, където температурата на въздуха се колебае най-малко -15 градуса.

По този начин термопомпите са екологични, безопасни, универсални отоплителни системи, което означава, че напредъкът и развитието на тези блокове няма да отнеме много време.

От къде да закупите термопомпи?

Онлайн се предлага огромно разнообразие от термопомпи, но едни от най-добрите цени са тук: Shop-Online.bg