Актуализацията на Windows 10 причинява забавяне на системата и сериозни сривове

1
145
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Най-новата актуализация на Windows 10 за декември причинява някои сериозни проблеми за тези, които я инсталиралират, според запознати.

 

Windows Latest сигнализира за проблемите с актуализацията KB4592438, която беше предложена на всички, които са инсталирали актуализацията от октомври 2020 г. и актуализацията от май 2020 г. на 8 декември.

 

Оказва се обаче, че някои хора съобщават за неуспешни инсталации и това е отворена тема за някои корекции на Microsoft направени през 2020 г., пълни с обичайните безполезни и неинформативни съобщения за грешка (например – „Код за грешка 0x8007000d“ – да, този стар кестен).

 

 

Може да се каже, че инсталационният неуспех може да не е толкова лошо нещо, тъй като някои от тези, които успешно са инсталирали KB4592438, публикуват съобщения за сериозни проблеми с производителността, които се появяват на техния компютър, като например скокове в използването на процесора, когато системата не е много натоварена.

 

Денизен от Reddit коментира: „Получавам някаква странна пикова употреба на процесора след моята актуализация. Скача до 100% нагоре и надолу само при отворен браузър.“

 

На което някой отговори: „След актуализацията от 8 декември лаптопът ми започна да има забавяния, докато беше в игра или в YouTube. Преди актуализацията работеше добре, така че подозирам, че може да е било това. Деинсталирах актуализацията и всичко се върна към нормалното.“

Сериозни забивания

 

Появиха се съобщения и за това, че актуализацията нарушава съвместимостта със стари игри, за папки, заключени само за четене, и за Сини екрани на смъртта в тази тема в Reddit и на Super User, заедно с помощния форум на Answers.com на Microsoft, където има и допълнителни съобщения за системно натоварване и общи технически проблеми.

 

 

KB4592438 идва с куп до голяма степен неуточнени усъвършенствания, включително мерки за подобряване на сигурността в продуктите на Microsoft Office и цял куп други корекции на сигурността – но изглежда, че в някои случаи има доста неприятни нежелани последици (и разбира се, това далеч не е първия път, в който такова нещо се случва).

 

Източник