Nvidia може да победи AMD при видеокартите, благодарение на новата сделка със Samsung

1
121
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Договорът с Nvidia може да облекчи недостига на наличности през новата година

 

Nvidia току-що подписа нова производствена сделка със Samsung за 8nm процесори, които да захранват техните графични процесори от серия RTX 30, което увеличава възможността за известно облекчение за някои от проблемите с доставките, с които потребителите са се сблъскали след пускането на RTX 3070, RTX 3080 и RTX 3090.

 

Сделката е „на стойност стотици милиарди Вона“, а при един долар, равняващ се на около 1098 южнокорейски Вона, това е много вероятно договор за милиарди долари. С тях може да се купят много процесори, но ако се надявате скоро да видите поток от RTX 3080 към рафтовете на цифровите магазини, докладът не казва за какво са тези процесори.

 

Макар че те биха могли да се използват за производство на достатъчно RTX 3080 и RTX 3090, за да отговорят на съществуващото, безпрецедентно търсене на новите карти, тези процесори могат да се използват и в нови RTX карти, включително RTX 3080 Ti или мобилни версии на RTX 30 -серия графични процесори за лаптопи.

 

 

Без официално съобщение вероятно е по-безопасно да се предположи, че ще бъде по малко от всичко, като се има предвид размерът на договора. Има много голямо търсене на съществуващите карти, което трябва да бъде удовлетворено, но също така знаем, че по-новите карти от серия RTX 30 се предлагат заедно с техните колеги за мобилни компютри.

 

Новият договор на Nvidia дава предимство на компанията пред конкурента AMD на производствения фронт

 

Този нов договор е добра новина за Team Green в продължаващата му битка с конкурентната AMD. С цялата работа, която AMD полага върху производителя на матрици TSMC, PCGamer посочва, че вероятно има много малка, ако има такава, допълнителна честотна лента за повече процесори в тайванската компания.

 

Поглеждайки към Samsung, Nvidia може да пусне на пазара повече от своите Ampere карти, отколкото Team Red може с техните Big Navi карти, а предвид все още прекомерното търсене на тези следващо поколение графични процесори, това е огромно предимство за Nvidia.

 

Като се има предвид възможната печалба, която Nvidia може да отбележи над AMD по отношение на продажбите, сделката със Samsung за милиарди долари изглежда като много добър ход от страна на Nvidia.

 

Източник