Биткойн се насочи към коледна волатилност, 100K BTC опции изтичат

1
116
Добави коментар
cryptalaxy
cryptalaxy

Пазарът на Биткойн фючърси има сериозна дата на изтичане в петък.

В туит в понеделник доставчикът на крипто данни Skew съобщи, че 102 200 Биткойн (BTC) опции ще изтекат в петък.

Опционните договори позволяват на притежателите да купуват или продават Биткойн на определена цена, която е известна като стачка. В петък има забележително струпване около цената на стачката от $ 15 000 и цената на стачката от $ 20 000, според Skew.

Датата на изтичане на договорите за опции за Биткойн се разглежда широко като нестабилно събитие за водещата криптовалута, тъй като с изтичането на срока, притежателите коригират договорите си. Търговците, които имат печалба, също могат да решат да получат изплащането и да зарежат криптовалутата.

Известно е, че подобни събития причиняват големи колебания в стойността на Биткойн. Обикновено въздействието на договор върху цената на BTC става по-очевидно приблизително един или два дни преди изтичането.

Търговията с крипто деривати се покачи тази година, тъй като все повече търговци и институционални инвеститори търсят допълнителна експозиция на Биткойн. Миналата седмица платформата за крипто деривати Deribit започна да предлага Биткойн фючърси със стачка от 100 000 долара, която изтича на 24 септември 2021 г. С други думи, ентусиастите на Биткойн, които смятат, че криптовалутата ще достигне шестцифрена сума, вече могат да вземат този залог на фючърсния пазар .

Понастоящем биткойнът е в средата на бичи пазар, който се подхранва отчасти от институционални инвеститори и големи пазарни сделки. Дори и с очакваната волатилност на фючърсите, има голяма вероятност биткойнът да остане добре подкрепен от институционалното търсене и нарастването на така наречените неликвидни портфейли – т.е. адреси, изпратили по-малко от 25% от BTC, които някога са получавали. Chainanalysis смята, че неликвидните портфейли държат 77% от 14,8 милиона минирани BTC, които не са загубени.

Приблизително 2,3 милиарда щатски долара Биткойн фючърси трябва да изтекат на Коледа, поставяйки началото на променлива седмица на пазара на криптовалути.

Източник