Изграждане на къща: избор на опции

1
117
Добави коментар
zapoznaise

Желанието на хората да бъдат по-близо до природата е разбираемо и оправдано от много фактори. Суматохата, шумът и замърсяването с газове в големите градове ги правят непривлекателни за цял живот.

А цените на апартаментите са непоносими за повечето млади семейства. В този случай модулните къщи могат да бъдат приемлив вариант. За щастие има толкова много проекти за модулни къщи и модерни строителни материали, че е напълно възможно да се построи качествено ново и удобно жилище за малко пари.

Помислете за няколко варианта за евтино и бързо строителство на дома.

Къщата с рамков панел е един от видовете модулни къщи. Основата на такава къща е дървена рамка, сглобена от обикновени дървени греди или дебели дъски.

Как да започнете да строите къща? Този въпрос вероятно си задава всеки човек, който иска да построи собствена къща. Посещавайки нашия уебсайт, можете да разберете цялата информация, свързана с началните етапи на изграждане на къща и от какво се нуждаете в този случай.

Изграждането на къща от този тип протича по следната схема: изграждане на носещи стени, тяхната армировка в ъглите, изграждане на покрив, монтаж на облицовъчни и топло изолационни материали. Използването на съвременни изолационни материали като нагреватели значително увеличава спестяването на топлина на къщата.

По правило всички части се произвеждат фабрично според поръчаните размери. Частите са номерирани, което ускорява сглобяването у дома, оказва се нещо като комплект „направи си сам“ или конструктивен комплект за възрастни.

Друга възможност за модулна къща е къща с голям панел. Първите образци на такива къщи са донесени в България от Канада, така че те са били наречени „канадски“ къщи.

Същността на такава конструкция се крие във факта, че производителят произвежда готови панели – обемни блокове, състоящи се от основа и няколко слоя топлоизолация. Някои производители дори вграждат помощни програми в панели. Всички тези детайли трябва само да бъдат сглобени правилно на място – и къщата е готова.

И още един тип „бърза“ къща – монолитна къща, издигната по технологията на фиксиран кофраж. С този метод конструктивните блокове се поставят на място, запълват се с бетон с пълнители и скоро новата къща е готова.

И трите вида къщи имат доста лека конструкция и не изискват инсталирането на тежка мощна основа, за тях леката е напълно достатъчна. Във всички случаи довършването на къщата може да се извърши почти веднага след строителството, тъй като такива къщи не се свиват.

Ако търсите майстор или фирма за вашия ремонт, следните връзки може да са ви полезни: