AutoBG – новини от света на автомобилите

1
112
Добави коментар
clashbade
clashbade

Кои са основните причини за подуване на корпуса на акумулатора? Разбира се, съществуват много причини, поради които корпусът на акумулатора на автомобила може да се подуе. И почти всички те са от физическо естество. Когато в него възникнат неизправности, се отделя газ, който увеличава вътрешното налягане. Това е причината, поради която корпусът, в който се намира самата батерия, започва странно да променя размерите си. Основните фактори, които провокират подуване на корпуса на акумулатора Критични температури В 70% от случаите подуването възниква поради влиянието върху устройството на твърде високи или ниски температури. Промените в размера и формата могат да се появят еднакво, когато колата е изложена на слънце или на голям студ. Кондензат Ако има рязка промяна на температурите навън, тогава в акумулатора на автомобила може да се образува конденз, което води до нарушаване на потока от химични реакции. Наличието на течност По различни причини в кутиите с електролит може да има вода или друга течност. Това обстоятелство ще доведе и до нарушаване на химичните реакции.

Механични повреди Ако целостта на акумулатора е нарушена (падане, удряне, отваряне на корпуса), със сигурност ще възникнат проблеми в експлоатацията му. Използване на зарядно устройство с лошо качество Съвременните акумулатори са чувствителни към пренапрежение и затова трябва внимателно да подбирате моделите – тук можете да разгледате различни модели – акумулатори цена. Изтекъл срок на годност Трудно е да се посочи с точност периодът, през който батерията ще работи безотказно, тъй като нейната продължителност зависи от много фактори. Производствен дефект Този момент също не бива да се изключва, никой не е застрахован срещу покупката на дефектни стоки. Подуване на корпуса на акумулатора при нищожни температурни промени

Ако корпусът на акумулатора се подуе дори при някакви съвсем малки температурни промени, то тогава определено трябва да помислите за смяна на модела. Най-вероятно този акумулатор изобщо не е подходящ за използване в определената климатична зона.

Източник: Dikar.bg