Какъв конструктор да подарим на малчуганите

1
143
Добави коментар
pepimili
pepimili

Зимата е сезон, в който по-голямата част от времето деца прекарват у дома. Вниманието им трябва да бъде ангажирано и детският конструктор е идеален за целта. Той помага на малчуганите да развиват много важни умения, докато играят.

Специалисти в сферата на образованието констатират, че конструкторите допринасят за развитието на работата в екип, логиката, въображението, социализацията и т.н.
Върху кутиите често има показани форми, в които могат да се подредят отделните части, но детската фантазия съвсем не е задължително да се придържа към тях
Разнообразието от детски конструктори е голямо. В тази статия ще разгледаме няколко удачни варианта, които бихте могли да вземете на вашето дете.

1. Пластмасов конструктор

Той е идеалният първи конструктор, защото частите му се по-големи като размер и не толкова много като брой. Различните форми, в които могат да се сглобят частите ще помогнат на децата да научат имената на животни, сгради, конструкции и прочие.
Обикновено пластмасовите конструктори са в различни цветове, което помага за развитието на сетивата. Така дори да не строят, те ще разделят цветове отделните елементи.
Учителите в детската градина често използват тези образователни играчки и като помощници в математическите задачи. По този начин се развиват умения за събиране и изваждане.

2. Метални конструктори

Още от пръв поглед става ясно, че тези видове са предназначени за по-големи деца. В тях има болтчета, гайки и други по-дребни съставни части, които са опасни за най-малките. Те целенасочено трудно се нареждат без помощ от възрастен. Идеята на тези модели е да създават общи хобита между деца и родители. Това засилва връзката между поколенията, развива моториката и логиката, а също и спомага за приятните спомени.

3. Дървени конструктори и кубчета

И тези, както и първите, са подходящи за деца от 2-3 годишна възраст нагоре. Тук вместо тип LEGO, частите съставят различни храни. От мъниците най-често се иска да намерят втората част на банана или ябълката.Красивите цветове и интересните форми привличат и задържат детското внимание с часове. Който и от трите вида да изберете, няма да сгрешите. Те са подходящи за деца от различни възрасти, което е чудесно, защото веднъж запален интересът може да бъде поддържан дълго време.