Огромен успех: Кузманов и Андреев се класираха за втори кръг на Antalya Open

1
101
Добави коментар
Novetika
Novetika

Димитър Кузманов и Адриан Андреев успешно преминаха квалификациите и първи кръг на основната схема, и се класираха за втория кръг на турнира на твърди кортове от сериите ATP 250 Antalya Open, който се провежда от 5 до 13 януари 2021 г. в едноименния турски средиземноморски град.

В първия кръг на пресявките, Кузманов победи Мирза Башич (Босна и Херцеговина) с 6:3, 6:1. Башич придоби популярност, след като спечели първата си ATP титла на Sofia Open през 2018 г.

Във финалния втори кръг на квалификациите Мико трудно се наложи над италианеца Андреа Пелегрино (Италия) с 4:6, 7:6 (11), 7:5.

В първи кръг на основната схема Кузманов победи номер 55 Ласло Джере (Сърбия) с 6:1, 3:2 и отказване на сърбина. Поради проблем с окото Джере два пъти поиска медицински таймаут по време на двубоя.

Адриан Андреев постигна първата си победа в ATP тура над Лукас Клайн (Словакия) с 6:3, 7:6(7) в първия кръг на квалификациите. Той участва в квалификациите на турнира с „уайлд кард“.

В решаващия втори кръг на квалификациите 19-годишният българин, който е под номер 564 в ранглистата на ATP, се наложи над 315-тия в света Андреа Вавасори (Италия) с 6:4, 7:6(5) за около два часа игра.

А днес Андреев постигна и първата си победа в основна схема на турнир от ATP, след като надделя над представителя на домакините Марсел Илхан с 6:4, 6:3.

С това си представяне българите постигнаха огромен успех за родния тенис. За победите си в квалификациите те заслужиха по 12 точки, а за победите в първи кръг по нови 20 точки за ранглистата на ATP.

Опонентите във втори кръг в топ 25 на света

Андреев ще спори за място в трети кръг с четвъртия поставен и световен номер 23 Алекс Де Минор (Австралия). Те ще открият програмата в събота, 9 януари 2021 г., от 9:00 часа наше време на централния корт.

Във втори кръг Кузманов си осигури мач с първия поставен и номер 10 в света Матео Беретини (Италия). Двубоят им ще се играе в неделя. Почти сигурно е, че и техният мач ще е на централния корт в комплекса.

Григор Димитров ще започне сезона на турнира Murray River Open, който е от сериите ATP 250 и ще се играе в Мелбърн от 31 януари до 6 февруари 2021 г. Българинът е втори поставен, а първи в схемата е Стан Вавринка (Швейцария).