Вяра Емилова: Предложенията на БСП ще помогнат за справяне с икономическата криза и безработицата

2
242
Добави коментар
albenapet
albenapet

До момента 120 членове от Националния съвет /НС/ са гласували за изключването на Георги Герегов, а във вторник решението ще бъде официално“. Това заяви зам.-председателят на Предизборния щаб на БСП Вяра Емилова в ефира на NovaNews. Тя уточни, че въпреки подадената оставка на Гергов като член на НС, според устава на партията той остава в това си качество до следващо заседание на Конгреса.

Вяра Емилова разясни причините, посочени в доклада, поради които е изключен пловдивският председател: „Уронване престижа на партията, неспазване на основни уставни постановки, неспазване на политиката на Българската социалистическа партия, уронване на авторитета на наши членове пред медиите. В организационен план в доклада има записани несъществуващи членове, беше саботиран и прекият избор за председател“.

Този доклад и множеството писма, които са изпратени до Националния съвет, Изпълнителното бюро е взело това решение.

„Определянето на датата за парламентарни избори е изцяло в правомощията на президента и тя трябва да бъде изцяло съобразена с епидемилогичната обстановка. Ние сме готови още на 28-ми да проведем изборите“, категорична е Вяра Емилова.

„Нинова обяви 10 стъпки, с които БСП предлага да се бори с безработицата, кризата и бедността. Конкретни примери са семейното подоходно облагане и преизчисляване на всички пенсии“, припомни тя.

По думите на Вяра Емилова предложенията, които прави БСП и Корнелия Нинова, са изцяло социални и ще помогнат за справянето с икономическата криза и с безработицата.

Източник:http://epicenter.bg/article/Vyara-Emilova–Predlozheniyata-na-BSP-shte-pomognat-za-spravyane-s-ikonomicheskata-kriza-i-bezrabotitsata/237332/2/0

споделяне във facebook

Continue Reading