Acer представи Chromebook Spin 514

1
169
Добави коментар
irenan
irenan

Acer представи Chromebook Spin 514
В раздел: Фирмени и прес съобщения от Denislav Slavchev (acdc) на 8.01.2021, 309 показвания

Това е първият Chromebook на производителя с процесори AMD Ryzen и графика Radeon

 

Acer представи своя първи Chromebook с новите мобилни процесори от серия AMD Ryzen™ 3000 C и графика AMD Radeon™. Това е моделът Acer Chromebook Spin 514 (CP514-1H/CP514-HH). Изчислителната мощ и графиката, допълнени със здрав и стилен дизайн, както и дългият живот на батерията, правят този Chromebook напълно способен да се справи без проблем с всички приложения, които потребителите ползват, докато работят или учат от вкъщи.

Acer ще предлага също на своите бизнес клиенти Acer Chromebook Enterprise Spin 514 (CP514-1W/CP514-WH), който освен с новата технология AMD Ryzen идва и с предварително инсталиран Enterprise Upgrade на операционната система Chrome OS.

„Комбинацията от процесори AMD Ryzen и подсилен дизайн на корпуса прави новия Acer Chromebook Spin 514 отличен избор за потребители, които трябва да вършат своята работа от вкъщи – коментира Джеймс Лин, главен мениджър на дивизията за лаптопи и ИТ продукти за бизнеса в Acer. – Потребителите ще бъдат впечатлени от скоростта на работа и бързата реакция при изпълнение на командите на Acer Chromebook Spin 514, което се постига благодарение на процесорите AMD Ryzen. Освен това, с помощта на най-модерния графичен процесор, поставян някога в Chromebook, нашите клиенти ще могат да ползват без проблем много по-широк набор от приложения и софтуерни приставки, когато работят по предизвикателни проекти.“

Подсилени с AMD процесори за по-голяма производителност

Acer Chromebook Spin 514 е първият лаптоп на Acer, който използва последното поколение на новите високопроизводителни мобилни процесори AMD Ryzen™. Базирани на мощната Zen архитектура, процесорите AMD Ryzen гарантират кратко време за първоначално зареждане на системата, светкавично изпълнение на командите и дълъг живот на батерията. В резултат, с новия Chromebook всичко се случва по-бързо, независимо дали се стриймва видео, постоянно се преминава към някое от множеството активни приложения или се работи с офис пакет. Новият Chromebook може дори да помогне на клиентите да се справят с по-предизвикателни задачи при работа или учене, като например редактиране на видео и разработка на софтуер.

Chromebook Spin 514 ползва най-добрия в класа си графичен процесор AMD Radeon™ за по-добро изживяване при гейминг, стрийминг и създаване на мултимедийно съдържание. Моделите с четириядрени процесори AMD Ryzen 7 3700C или Ryzen 5 3500C ще се предлагат и с мобилна графика AMD Radeon™ Vega или RX Vega, за да осигурят подобрена графична производителност.

Енергийно ефективната технология на AMD процесорите допринася за тънкия и лек дизайн на Chromebook Spin 514 (той има тегло 1,55 кг и дебелина само 17,35 мм) и осигурява до 10 часа живот на батерията[1], с което лесно може да бъде носен навсякъде. В допълнение, Chromebook Spin 514 се предлага с памет до 16 GB DDR4 DRAM и до 256 GB[2] капацитет за съхранение на файлове.

Трансформиращ се лаптоп със здравина от военен клас

Елегантният корпус на Acer Chromebook Spin 514 е изработен от анодизиран пясъкоструеналуминий, като повърхността на горния капак и тъчпадът са завършени с диамантен мотив. По този начин, лаптопът не само изглежда страхотно, но е и изключително здрав. Устройството притежава здравина от военен клас[3] по стандарт US MIL-STD 810H12[4], като по този начин подсиленият метален корпус е устойчив на деформация, надраскване и корозия. Конструкцията е проектирана да издържа изпускане от височини до 122 см и натиск на тежести до 60 кг, така че потребителите могат да бъдат спокойни, че няма да причинят нежелани щети на своя Chromebook, докато работят.

14-инчовият Full HD сензорен IPS дисплей на този Chromebook е покрит с Corning Gorilla Glass, което го прави устойчив на надрасквания и същевременно осигурява безпроблемна навигация с жестове. Ярките изображения изглеждат още по-впечатляващи благодарение на тесните странични рамки (широки само 6,1 мм), с което съотношението на площта на екрана към тази на капака е 78%. Освен това, по желание може да се добави подсветена клавиатура, което подобрява работата при по-широк диапазон от условия на околна осветеност.  А вдлъбнатите клавиши са много удобни за ползване, което води до цялостно по-добро изживяване при въвеждане на текст.

Устройството е трансформиращ се лаптоп – той може да се разтвори напълно до 360 градуса, с което неговият сензорен дисплей се позиционира по най-подходящия начин при различни сценарии на ползване или обстановка: когато се работи с екип, споделя се съдържание, презентира се или се въвежда информация. Предлага се в три цвята: Pure Silver, Steel Gray and Mist Green.

Портове с най-новите стандарти и Wi-Fi за постоянна свързаност

Новият Chromebook има два USB Type-C порта, като и двата поддържат USB 3.2 Gen 1 (до 5 Gbps), DisplayPort през USB-C и USB зареждане. Лаптопът също така разполага с два USB 3.2 Gen 1 порта, като единият позволява зареждане при изключена система. Този лаптоп има още четец на MicroSD карти. Избрани конфигурации на Acer Chromebook Spin 514 разполагат и с HDMI порт, предлагащ удобство при включване на проектори по време на срещи и учебни часове[5].

Acer Chromebook Spin 514 е идеалното устройство за поддържане на комуникация с колеги, съученици и приятели. Двата интегрирани стерео високоговорителя са чудесни за забавления и видео чатове, а двата микрофона ефективно определят посоката на звука, като го улавят по-ясно, и с това улесняват ползването на интегрирания Google Assistant по време на видео разговори и при запис на аудио и видео. Двулентовият Wi-Fi 5 (802.11a/b/g/n/ac) адаптер с 2×2 MU-MIMO технология осигурява бърза и надеждна безжична връзка за видео без прекъсване по време на чатове с интегрираната HD уеб камера. Също така, Bluetooth 5.0 предоставя удобен начин за свързване с редица периферни устройства.

Acer Chromebook Enterprise Spin 514

Acer Chromebook Enterprise Spin 514 осигурява висок клас на защита и допълнителни функционалности, спестяващи разходи на фирмите, които притежават голям брой служебни устройства. Chromebook Enterprise отключва вградените бизнес възможности на операционната система Chrome OS и Acer Chromebook, като позволява на ИТ администраторите да предоставят защитена и напълно функционална и управляема от тях облачна среда за работа на служителите, без необходимостта от допълнително закупуване на лиценз за устройството. ИТ отделите ще оценят високото ниво на защита на Chromebook Enterprise, а администраторите ще могат лесно да управляват инсталирането на актуализации, конфигурирането на приложения, да активират софтуерни приставки за увеличаване на функционалността на браузъра, да задават политики за достъп и още много други неща с помощта на уеб базиран интерфейс[6].

Благодарение на дистанционното пускане в експлоатация (zero-touch enrollment), ИТ отделите няма нужда да настройват всяко ново закупено устройство. Всеки Acer Chromebook Enterprise Spin 514 ще се регистрира автоматично в ИТ системата на организацията, веднага щом потребителят се свърже с интернет. Chrome OS опростява процеса на пускане в действие, управление и предоставяне на облачни ресурси на служителите, като в крайна сметка увеличава времето за работа и намалява общите разходи за притежание (TCO) на фирмите.

Acer Chromebook Enterprise Spin 514 се предлага с до 16 GB DDR4 DRAM и до 256 GB капацитет за съхранение с бърз PCIe NVMe SSD.

Поддръжка на приложения от Google Play

И двата нови модела Acer Chromebook Spin 514 и Acer Chromebook Enterprise Spin 514 поддържат приложенията на Google Play, така че клиентите ще имат достъп до всички предпочитани от тях приложения за работа, творчество, услуги и др.

[1] Животът на батерията е измерен чрез енергийния тест Google LoadTest. (http://www.chromium.org/chromium-os/testing/power-testing). Действителният живот на батерията варира в зависимост от модела, конфигурацията, стартираните приложения, настройките за управление на захранването, условия на работа и използваните функции.

[2] Спецификациите могат да варират в зависимост от модела и / или региона. Не всички модели се предлагат навсякъде.

[3] Тествано от квалифицирани лаборатории на трети страни за определени процедури за тестване съгласно MIL-STD 810H (октомври 2008 г.) за условия на околната среда, които включват високи и ниски температури, влажност, вибрации, механични сътресения при падане, дъжд, прах и пясък.

[4] Изпитания за устойчивост на пясък и прах по MIL-STD 810F

[5] Acer Chromebook Spin 514 с Ryzen 5 или 7 APU ще има вграден HDMI порт. За други SKU като Ryzen 3, Athlon Silver няма да се предлага вграден HDMI порт.

[6] Google Console се продава отделно и/или може да изисква месечна такса за активиране.

–––––––––––––––––––––––––

За Acer:

Основана през 1976 г., днес Acer е една от водещите компании в ИКТ сектора и присъства в повече от 160 държави по света. Компанията е фокусирана върху създаването на свят, където хардуерът, софтуерът и услугите ще се слеят, за да се открият нови възможности за потребители и бизнеса. От услуги, насочени към Интернет на нещата, до гейминг и виртуална реалност, повече от 7000 служители на Acer са посветени на изследвания, дизайн, маркетинг, продажби и поддръжка на продукти и решения, които разбиват бариерите между хората и технологиите. За повече информация посетете www.acer.com.

Етикети: Acer, AMD RYZEN, Chromebook