Acer обяви три нови модела гейминг монитори с висока честота на опресняване към сериите си Predator и Nitro

1
127
Добави коментар
irenan
irenan

Acer обяви три нови модела гейминг монитори с висока честота на опресняване към сериите си Predator и Nitro
В раздел: Фирмени и прес съобщения от Denislav Slavchev (acdc) на 8.01.2021, 340 показвания

Acer представи няколко нови продукта в широкото си портфолио монитори от сериите Predator и Nitro. Това са три модела геймърски монитори, подходящи за всякакви геймъри – от елитните професионалисти, изискващи най-добрата технология, до любителите геймъри, които играят за забавление. Нещо повече, Acer са първите[1], които пускат на пазара сертифицирани по TÜV Rheinland Eyesafe® гейминг монитори, което означи, че тези монитори излъчват по-малко количество високоенергийна синя светлина, отколкото масовите LCD.

„Нашите най-нови геймърски монитори са произведени по последна технология, за да осигурят на геймърите плавност на изображенията и висока ергономичност – коментира Виктор Чиен, президент Digital Display Business, Acer Inc. – Замислени да се харесат на най-страстните геймъри, мониторите от нашата серия Predator доказаха своето качество и надеждност и се превърнаха в предпочитан избор, както на професионалните геймъри, така и на тези, които искат просто да се забавляват. Новите монитори Predator и Acer Nitro се предлагат в различни дизайни и размери, за да отговорят на нуждите на всеки, който има нужда от гейминг монитор.”

Predator XB273U NX – митична скорост за професионално гейминг изживяване

 

 

Гейминг мониторът Predator XB273U NX е за геймъри, които търсят върхово изживяване. Притежаващ последните иновации в дисплеите за гейминг, 27-инчовият монитор оживява игрите на екрана с панел WQHD (2560 x 1440) и бърз овърклок до 275 Hz честота на опресняване, което му позволява да показва плавни и без насичания образи дори когато става въпрос за бързо движещи се обекти по екрана. Тъй като е сертифициран по VESA DisplayHDR™ 400, мониторът покрива 95% от широкия спектър DCI-P3, което гарантира естествени цветове и по-наситено черно. Това се допълва с технологията на Acer Agile-Splendor IPS[2], запазваща изображенията кристално ясни дори при малък ъгъл на гледане.

Наскоро създадената технология NVIDIA® Reflex Latency Analyzer вече дава на състезателните геймъри точно измерване на латентността на системата, като анализира кликванията на мишката, а пък NVIDIA G-SYNC осигурява игри без насичане, по-високо съотношение на контраста и по-широка цветова палитра до 0,5 ms (G до G).

Predator XB323QK NV – 31,5 инчов с 4K резолюция

 

 

Новият Predator XB323QK NV е 31,5-инчов гейминг монитор с резолюция UHD (3840×2160), висока честота на опресняване 144 Hz и съвместимост с NVIDIA® G-SYNC®. В допълнение към абсолютно плавните движения на образите, които тази технология осигурява, игрите изглеждат впечатляващо реалистични поради естествените цветове, в резултат на 90-процентното покритие на цветовата гама DCI-P3. Той също така е с технологията Acer Agile-Splendor IPS и притежава сертификация VESA DisplayHDR™ 400.

Acer VisionCare 4.0 – удобство при игра

И двата нови монитора от серията Predator XB3 разполагат с Acer VisionCare 4.0, който съдържа пълен комплект технологии, помагащи за защита на очите по време на по-дълги игри и турнири. Acer VisionCare 4.0 включва LightSense за регулиране на яркостта на екрана на монитора въз основа на околното осветление, и още – AdaptiveLight, ColorSense и ProxiSense, които измерват нивото на околната светлина, за да регулират автоматично яркостта на монитора и цветовата температура.

И двамата модела са сред първите монитори в света, които са сертифицирани по TÜV Rheinland Eyesafe. В допълнение, те са поставени на ErgoStand – иновативната стойка на Acer, която дава на потребителите свободата да регулират посоката, ъгъла на завъртане, наклона и височината на мониторите, за да може да се нагласят на перфектния ъгъл за гледане.

Acer Nitro XV282K KV – 4K UHD монитор с поддръжка на най-новите гейминг конзоли

 

 

Nitro XV282K KV разкрива пред потребителите вълнуващите светове на игрите с невероятна детайлност чрез своя 4K UHD (3840×2160) IPS панел със 100 000 000:1 контрастно отношение за висока рязкост на визуалните ефекти и 90% покритие на широката цветова гама DCI-P3 за вярно пресъздаване на наситените цветове. Също така, с технологията AMD® FreeSync™ Premium панелът с честота на опресняване 144 Hz достига 1 ms време за реакция за светкавично показване на динамичните кадри. Освен това Acer Nitro XV282K KV се предлага с HDMI 2.1 и кабел за лесно свързване към най-новите игрови конзоли с резолюция 4K UHD 120 Hz с VRR (Variable Refresh Rate). Мониторът също покрива стойностите на сертификат TÜV Rheinland Eyesafe и разполага с новата технология на Acer Agile-Splendor IPS, за да осигури ясни изображения, дори при малки ъгли на гледане.

Новият монитор Acer Nitro XV2 е с Acer HDR 400 и IPS с течен кристал за по-добро качество на изображението, а пък Acer VisionCare 3.0 включва няколко технологични новости, които помагат за намаляване на напрежението в очите на интензивните работещите потребители, каквито са програмистите, писателите и графичните дизайнери. Тези технологии включват LightSense, ColorSense, ProxiSense и BluelightShield Pro.

За да получите повече информация за Acer VisionCare, моля кликнете тук.

[1] От октомври 2020 г.

[2] Всички марки и имена на продукти, споменати тук, са регистрирани търговски марки на съответните компании и се използват единствено за описание или идентифициране на продуктите

–––––––––––––––––––––––––

За Acer:

Основана през 1976 г., днес Acer е една от водещите компании в ИКТ сектора и присъства в повече от 160 държави по света. Компанията е фокусирана върху създаването на свят, където хардуерът, софтуерът и услугите ще се слеят, за да се открият нови възможности за потребители и бизнеса. От услуги, насочени към Интернет на нещата, до гейминг и виртуална реалност, повече от 7000 служители на Acer са посветени на изследвания, дизайн, маркетинг, продажби и поддръжка на продукти и решения, които разбиват бариерите между хората и технологиите. За повече информация посетете www.acer.com.

Етикети: Acer, Nitro+, Predator