Закуска за шампиони

1
255
Добави коментар
Mandja.com
Mandja.com

Повечето диетолози и специалисти по хранене са на мнение, че закуската е най-важното от трите хранения, защото спомага за правилното започване на деня.

 

Необходими продукти:

40 гр. сирене D`free натурално3 яйца (ще използваме само белтъците)6 чери доматчета½ червена чушка½ зелена чушка½ краставицачиашарена сол

Начин на приготвяне:

Подготовка на яйцата. За да ги приготвя използвам уред на Делимано – Ютайл Ег Мастър Про. Това е уред на пара с допълнителни аксесоари, които ти позволяват лесно да приготвяш яйца, зеленчуци, ориз и всякакви зърнени храни. С него става изключително бързо и лесно. Може да го видите на снимката горе в ляво. Отделям жълтъците от белтъците. Намазвам със зехтин паничката, в която ще направя яйцата, слягам трите белтъка и добавям към тях ситно нарязаното сирене на D`free (това е ферментирал ядков специалитет с неповторим натурален вкус), слагам вода в уреда и го пускам, когато са готови, лампичката изгасва.

Докато яйцата се приготвят почиставам и нарязвам зеленчуците, като ги нареждам в кръг, в голяма чиния, когато яйцата са готови ги поставям посредата, поръсвам ги с чиа и шарена сол.

За тези от вас, които се притесняват, че ще останат гладни, може да се препекат 2-3 филийки черен или пълнозърнест хляб, да го залеете със зехтин и поръсите със шарена сол.

Добър Апетит!