Институционалните инвеститори не се смущават от срива на цените на Биткойн

1
119
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Крипто финансистите не са емоционални относно катастрофата на Биткойн.

Широко се смята, че институционалните инвеститори са отговорни за бичия пазар на Биткойн, който вдигна цената от 10 500 долара в началото на октомври до максимума от 40 000 долара миналата седмица.

Но това, което върви нагоре, може да падне. И така, по времето, когато Скот Минерд, CIO на Guggenheim Investments – хедж фондът, който през ноември обяви намеренията си да инвестира 530 милиона долара в Биткойн – написа в Туитър, че „параболичният подем на Биткойн е неустойчив в близко бъдеще“ цената все пак спадна.

До 30 538 долара, сочат данните на Месари.

Какво казват колегите на Минерд, чието доверие в дигиталното злато привлече множество инвеститори?

Антъни Скарамучи, еднократният (и краткотраен) комуникационен директор на Тръмп, който е движещата сила на SkyBridge Bitcoin Fund за акредитирани инвеститори написа в туитър, че е „вкарал всичко“ в Биткойн, „особено при този спад“.

Ник Картър, виден Биткойн бик и основател на Castle Island Ventures разкри след катастрофата, че нито парите, нито перспективата да ги загуби му носят щастие. Той написа в туитър, че „не усетих нищо на 40 000 и продължавам да не чувствам нищо. Може би ще усетя нещо на 100 000?“

„След като гледах как Биткойн потъва с 50% до 3 хиляди за 24 часа на очевидно“зрял“ пазар миналата година вече нищо не ме смайва“, продължи той.

after watching bitcoin plunge 50% to 3k in 24h in an apparently „mature“ market last year nothing fazes me anymore— @[email protected] (@nic__carter) January 11, 2021

Други, които Decrypt потърси за коментар, също не са объркани от катастрофата.

Ерик Уол, ИТ директор на Arcane Assets – криптофонд, който инвестира пари на богати хора заяви, че катастрофата е „просто шум“.

„Бих почувствал загриженост, ако паднем под 18-16 000 долара“, каза той. За разлика от Картър, Уол е почувствал нещо: той е бил „обзет от еуфория“, когато биткойнът достигна 30 000 долара.

И Уол смята, че бичия пазар би трябвало да продължи. „Факта, че биткойнът може да се „срине“ до 30 хил. долара е толкова бичи, че е трудно да се надцени“, каза той. С други думи, тъй като активът струваше по-малко от $ 20 000 едва преди месец, това не е проблем.

Уол продължи: „Има фундаментален феномен, при който биткойнът се реализира като реален клас активи, сравним със златото. Това е тенденция, която току-що е задействана.“

Денис Винокуров, ръководител на научните изследвания в Bequant, криптовалутен брокер, който обслужва институционални инвеститори, избягваше всички въпроси относно чувствата му. Той каза за Decrypt, „Крипто собствените фондове обикновено са свикнали с пикове на променливост.“ Нещо повече, той каза: „Добрите духове са живи“, докато клиентите му купуваха на ниски цени.

Институциите и корпорациите „изглеждат обезпокоени от тази повишена нестабилност“, каза той.

Какво ще е необходимо, за да се пробият сърцата на тези мъже, за които те толкова упорито се правят, че са изковани от стомана?

Източник