6 спа процедури, които ще ви освежат през студените месеци

1
126
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Зимата е сезонът, който очакваме с нетърпение заради празничното настроение и срещите с близките хора. Но това е и периодът от годината, в който трябва да полагаме най-много грижи за своето здраве и красота. Ниските температури и студеният въздух карат кожата ни да се чувства бледа и отпусната. Косата ни обикновено се накъсва повече и губи своята жизненост и блясък, а устните са изключително чувствителни и лесно се напукват. Непрекъснатата изолация и липсата на достатъчно физическа активност през последните месеци също се отразява неблагоприятно върху тонуса на организма. Доказателствата за това са честото напрежение, проблемите със съня и концентрацията.

Пълноценната почивка и отпускащите занимания действат изключително добре на организма през студените месеци. Кожата бива регенерирана, тялото е отпочинало, а умът – избистрен. Един от начините да постигнете истинска хармония между ума и тялото е чрез използването на различни спа процедури и терапии. Представяме ви няколко от тях, с които без съмнение ще се освежите през зимата.

Отпускащ хидромасаж

Горещата вода в съчетание с приятен масаж разтоварва мускулатурата на тялото и същевременно носи усещане за спокойствие и наслада. Именно това е причината да ви препоръчваме да използвате редовно джакузи за превенция срещу стрес и напрежение. Спа център Este Fitness & Spa и единственият спа комплекс в София, който разполага с 16-местно джакузи. 12 места са седящи и са предназначени за воден масаж на гръб, а 4 са лежанки за перлен масаж. За да повлияе благотворно на кожата и на нервната система, температурата на водата е 36 градуса.

Ако търсите спокойствие и усамотения през зимните месеци и желаете да се отпуснете самостоятелно в джакузито или с вашата половинка, можете да изберете джакузи за двама в спа центъра. В допълнение към приятното изживяване, вие ще получите бутилка вино и свежи сезонни плодове.

Процедура за тяло в турската баня

Вероятно хамамът е едно от помещенията за релакс и удоволствие, което се използва най-отдавна. То е неразделна част от днешните спа центрове, защото всяка процедура в хамама носи разкрасителна, лечебна и възстановителна полза за тялото и организма. През студените месеци помещението, изпълнено с гореща пара, е чудесна възможност за освежаване и затопляне.

Важно е да знаете, че пилинг процедури за премахване на мъртвата кожа могат да бъдат извършени с различни техники и използване на няколко натурални продукта. В Este Fitness & Spa можете да избирате измежду пилинг кафе, ориз, кокос,зелен чай и др. Ако сте привърженици на традиционната пилинг процедура, Пилинг Кесе ще освежи тялото, ще премахне мръсотията от кожата и ще подобри кръвообращението веднага, за да се чувствате заредени с нови сили.

Терапия за жизненост и блясък на кожата

Едни от най-добрите и иновативни терапии за постигане на копринена мекота и сияен вид на кожата са разработени чрез метода на Biologique Recherche. Използването на естествени продукти без добавени аромати ги прави напълно безопасни за кожата, особено през зимата, когато е най-чувствителна. Прилагането на козметичните процедури винаги се предхожда от персонална диагностика на кожата, подходяща едновременно за мъже и жени. За да сте сигурни, че сте избрали най-добрата за вас процедура, предварително се консултирайте с нашите специалисти в спа центъра.

ВИП ритуал за двама

Какво по-подходящо от посещение на любимия спа център в студен снежен ден. Не се колебайте да поканите и вашата половинка и заедно да се насладите на селекция от отпускащи и освежаващи процедури в изисканата обстановка на спа комплекса. За пълно усамотение и хармонична атмосфера, можете да изберете романтичен ритуал в уникалния ВИП апартамент ONYX, който разполага със самостоятелен хамам, спалня, джакузи, масажни легла и допълнителни екстри, така че да се чувствате максимално комфортно.  Este Fitness & Spa разполага още с ВИП масажна стая, където да споделяте незабравими емоции с любимия човек под звуците на нежна и релаксираща музика. А най-хубавото е, че процедурите са специално съобразени с нуждите на мъжкото и женското тяло.

Масаж по избор сред селекция от авторски процедури

Изборът на масаж не е лесно решение, особено когато желаете той да бъде съобразен със специфичните нужди на тялото ви. Затова професионалните терапевти в спа центъра на Este Fitness & Spa комбинират различни масажни техники и подходи, за да създадат богата гама от авторски процедури. Голяма част от тях се провеждат в турската баня, за допълнително отпускане и освежаване на кожата. В началото на студената зима е време за почивка, приятни емоции и топлина, вярваме, че и вие сте съгласни.

Солна стая

Лятото скоро отмина, а морето вече ви липсва. Ако не сте сред късметлиите да живеете близо до морския бряг, поне можете да усетите соления дъх на морето, като посетите солна стая. Освен с лечебните си свойства,  тези помещения са предпочитани и заради ползите за емоционалното състояние. Солите имат благоприятно въздействие при проблеми със съня, както и при често главоболие, причинено от стрес и напрежение. Почивката в солна стая прочиства белите дробове, подобява дихателните процеси и възстановява организма.

Спа процедурите и терапиите определено носят дългосрочни ползи за физическото и емоционалното благосъстояние.  За да ви убедим докрай защо си заслужава да си направите страхотен подарък с отпускаща процедура преди коледните празници, прочетете нашите 5 добри причини да посетите спа центъра тази зима.

Последни публикации в блога

Зимата е сезонът, който очакваме с нетърпение заради празничното настроение и срещите с близките хора. Но това е и периодът от годината, в който трябва да полагаме най-много грижи за своето здраве и Месец декември винаги минава неусетно, защото сме в трепетно очакваме на най-прекрасните дни от годината. Коледните светлини блестят навсякъде, вече планираме къде ще прекараме празниците и се вълнуваме от срещите с най-близките. Въпреки Начинът на живот оказва сериозно влияние върху нашето физическо и психическо състояние. Онези от вас, които редовно тренират, знаят колко трудно е да се премахнат мастните натрупвания, които засягат особено лесно областта на В последните седмици прекарваме по-голямата част от деня у дома, съчетавайки работните задължения с грижите към семейството. Това определено се превръща в голямо предизвикателство както за емоционалното, така и за физическото състояние на Уважаеми клиенти, Информираме Ви, че от 28.11.2020 до 21.12.2020 г. фитнес залата на Este Fitness & Spa и  няма да работи и няма да се провеждат тренировки по плуване за деца до 18г. Кожата на лицето изисква непрекъснати грижи през цялата година, за да бъде здрава, мека и сияйна. Несъмнено смяната на сезоните и по-конкретно рязкото захлаждане на времето веднага се отразявя върху нейната свежест и Ежедневието ни е изпълнено с много предизвикателства, с които трябва да се справим. Като започнем от динамичните сутрини и интензивния трафик, в който обикновено попадаме и продължим със задачите на работното място, задълженията След интензивна физическа активност вероятно поне веднъж сте са изпитвали чувството на болка и дискомфорт в тялото, познато като мускулна треска. Всъщност от болки в тялото след тренировка не са застраховани дори трениращите, Забързаният начин на живот е една от основните причини за появата на здравословни проблеми. През есента ежедневните задачи неминуемо се увеличават. Независимо дали работим от офиса или вкъщи, ние прекарваме почти 8 часа