Grayscale Investments отварят по-голямата част от своите крипто-тръстове за нови инвеститори

1
122
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Базираният в Ню Йорк дигитален мениджър на активи Grayscale LLC отново отвори врати за нови инвеститори за повечето от своите крипто тръстове. Компанията спря да приема нови инвеститори в края на декември 2020 г.

Не са редки случаите, когато Grayscale временно спира новите инвеститори. На 21 декември фондът спря шест от своите криптовалутни продукти за нови инвеститори. Това е забележително, защото Grayscale е един от малкото криптофондове в САЩ, който позволява на клиентите да получат експозиция към водещата криптовалута. Докато по това време тръстовете за цифрови активи не бяха достъпни, съществуващите инвеститори на фонда все още успяваха да закупят акции.

По време на публикуването на статията продукти на Grayscale като Bitcoin Trust, Ethereum Classic Trust, Bitcoin Cash Trust, Litecoin Trust и Digital Large Cap Fund са достъпни за нови инвеститори. Ethereum Trust тепърва ще възобновява приемането на нови инвестиции.

По-специално, XRP Trust също е затворен и вероятно ще остане такъв в обозримо бъдеще. На 5 януари Grayscale разкри, че е ликвидирал всички XRP позиции от своя фонд с голяма капитализация. Това се случи малко след като Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC) заведе съдебен иск срещу Рипъл твърдейки, че фирмата и нейните топ мениджъри са продали XRP токени на стойност около 1,3 милиарда долара в нерегистрирани продажби на ценни книжа.

Grayscale забележимо се очертава като най-големият фонд за цифрови активи в света. Към понеделник (11 януари) фондът управлява зашеметяващите активи в размер на 24,5 милиарда щатски долара в своята сметка за инвестиционни продукти. Trust Grayscale Bitcoin Trust има лъвския дял от над 20 милиарда долара.

Цената на биткойните спадна до 30 000 долара вчера, след като достигна 42 000 долара през уикенда. Топ криптовалутата обаче бързо се възстанови и изглежда се стабилизира над $ 34 000 по време на писането на статията.

Източник