Фототапети имитация на дърво за вътрешни стени

1
254
Добави коментар
elliz-bg
elliz-bg

Като правило дървото предизвиква приятни асоциации. То предизвиква идиличната атмосфера на селска вила, моменти на релакс и почивка в лоното на природата. Също така може да впечатли със своята естетика: интригуващи пръстени и естествен, топъл цвят. Нищо чудно, че при подреждането на интериора много хора с нетърпение посягат към дървени мебели, декорации и други видове аксесоари.

 

 

Имитация на дърво – предимства

 

 

Дървото е било използвано при изграждането и подреждането на къщи от древни времена. В момента обаче не е нужно да посягате към истинско дърво – можете да използвате неговите имитации, които са перфектни като декорация на стени. Избирайки тапети или фототапети с дървесен мотив, ще намалите разходите и ще избегнете необходимостта от сложни, отнемащи време ремонти. Има много повече предимства в такова решение. Имитацията на дърво изглежда много реалистично и ви позволява да постигнете наистина интересен ефект в различни видове интериори. В същото време това отваря полето за вашето собствено творчество в подреждането на пространството. Имитацията на дърво на стената със сигурност ще ви накара да се почувствате по-близо до природата, без да напускате дома си. Благодарение на ефекта на дървото върху стената, ще създадете уютно пространство за почивка и релакс, където ще можете да забравите за грижите от ежедневието.

 

 

 

 

 

Имитация на дърво на стената в хола

 

 

Трудно е да си представим модерен хол или стая за гости без елементи, отнасящи се до естествени материали. Тапетите с дървесен ефект ще разкрасят най-представителната стая във вашия дом и ще привлекат вниманието на вашите гости. Те ще помогнат за създаването на уютно пространство, което насърчава срещи и разговори. Ще бъде добра идея да покриете широкоформатна стена зад телевизора или до камината. За още по-интересен ефект си струва да поставите 3d тапети, които визуално ще увеличат интериора. Такава имитация на дърво на стената в хола със сигурност ще ви позволи да надхвърлите схемите, особено ако изберете оригинална тема. Това може да бъде например брезова гора или палисада, наподобяваща средновековна крепост.

 

 

 

 

 

 

Ефект на дърво върху стената

 

Можете да създадете ефект на дърво върху стената във практически всеки интериор – трапезария, спалня или кухня. Въпреки че подобно решение се свързва главно с хале или индустриален стил, то е подходящо и за аранжименти в различен стил. Имитацията на дърво на стената, използвайки мотива на дъската, перфектно ще се впише в атмосферата на скандинавския интериор, който се основава, наред с други, на използването на естествени материали. Имитацията на дърво под формата на бели дъски на стената също ще отговаря на модерните, минималистични аранжировки.

 

 

 

 

 

Имитация на дъски за стена

 

 

 

Когато избирате фототапет, можете да изберете тема дървена дъска. Можете да използвате стари дъски в нюанси на кафяво и сиво, които ще ви помогнат да създадете заместител на атмосферата на дървена вила във вашите четири стени. Някои тапети с такива мотиви създават впечатлението, че са изгорени, сякаш са извадени от огън, което засилва усещането за отминаващото време. Такива декорации ще ви позволят да създадете заместител на атмосферата на дървена хижа. Белите дъски от своя страна ще се харесат на любителите на минималистичните аранжировки и фината елегантност. Нежните и меки цветове на дъските придават на тапета приказен характер и ви позволяват да озарите интериора. Такива декорации ще бъдат чудесен избор за спалня. Ще получите интересен ефект, като украсите с тях стената зад главата на леглото. Белите дъски ще се впишат идеално в минималистична или скандинавска кухненска подредба. В случай на кухни, тапетите с мотив от дърво ще работят особено добре на две места: струва си да украсите стената близо до масата и стената зад кухненския комплект с тях. Тапетите в бели нюанси идеално ще допълнят декора на минималистична или скандинавска кухня. Можете да използвате тези видове стенописи с дървесен ефект, за да украсите стената близо до масата и стената зад кухненския комплект. Когато избирате тапет, обърнете внимание не само на темата и нейните цветове, но и на подреждането на дъските, което може да окаже влияние върху визуалното възприемане на интериорните размери. В ограничени пространства с малка площ си струва да използвате тапет с мотив на хоризонтално подредени дъски, което ще ви позволи визуално да разширите пространството. В понижен интериор мотивът на вертикалните дъски ще бъде перфектен, благодарение на което стаята ще изглежда по-висока, отколкото е в действителност. Имитацията на стенна дъска отваря широка гама от възможности за интериорен дизайн. Тя може да се превърне не само в привличаща вниманието декорация, но и в оригинален фон, например за снимки, рамкирани в контрастни рамки. Имитацията на дърво е начин за създаване на уютна аранжировка във всеки интериор. Тапетите и фототапетите с оригинални мотиви ще ви доближат до природата.