Как да изберем подходящ бизнес каталог за линк билдинг?

1
236
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Голям брой SEO оптимизатори използват бизнес директориите у нас, за да изграждат качествен линк профил на сайтовете, които оптимизират. Ако четете тази публикация и се занимавате със SEO, може би бихте искали да научите начините, по които да разберете дали рекламното участие на бранда би имало ефект върху оптимизацията.

Разгледайте важните SEO метрики на домейна – за тази цел бихте могли да използвате инструмента Majestic.com, където да проверите метриките Trust Flow и Citation Flow, както и някои от инструментите Ahrefs, Moz.com или Websiteseochecker.com, където може да разгледате показателите за авторитет на страницата и домейна на съответния каталог.
Рекламни участия на топ позиции по търсени фрази – хубаво би било да прегледате някои от обектите в каталога, за да проверите как се класира дадено участие по фраза, която има търсения в Google. Доброто позициониране дори по неособено гъсто населени места означава, че по каталога се работи към по-добра оптимизация.
Дизайн и UX – в наши дни добрият и модерен дизайн, както и потребителското преживяване, са сред основните фактори за един добре оптимизиран бизнес каталог. Когато правите сравнение между няколко, ви съветваме да наблегнете и на този аспект. Абсолютно задължително е каталогът да бъде с адаптивен дизайн за мобилни устройства, да няма чупещи се елементи, неработещи връзки и страници 404.
База данни от фирми – този конкретен показател не винаги играе роля за това дали линкът от каталога ще ви даде SEO стойност, но определено има значение от гледна точка на търсещите машини. Каталозите с огромна база данни от фирми имат значително по-голямо предимство пред такива с малко на брой обекти.