Изграждане и SEO на 5bg.top – prodavalnik.top – безплатни обяви продавалник olx bazar alo

1
169
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

5bg.top – Продавалника на България! Сайт номер едно за безплатни обяви! По-добър от olx.bg, alo.bg, bazar.bg

Проект който стартирах когато бях афектиран и ограбен от olx.bg. Имах профил, на който пусках платени обяви, като освен това администрирах и профилите на мои клиенти. Освен моя профил изгоряха и техните, без да върнат пари за платените обяви. Нищо никъде не се доказа ( имах си аз, в България да можеше да се докаже нещо ). Съответно се ядосах и реших да си направя собствен сайт за обяви… Налудничава идея имайки в предвид, че нямам стартовия капитал на базар, олкс или ало.бг, а освен това е пълно ( особено тогава, година след идването на olx, беше пик ) със сайтове за обяви. И така започнах с prodavalnik.top, първо с worpdress базиран уебсайт със премиум тема за обяви ( с вградени плъгини и платформа за обяви и т.н. ). След като се разрастна сайта обаче сметнах, че wordpress не е много безопасен и освен това е малко тежък и искаше повече ресурси, когато станаха с хиляди потребителите. Имаше и падение, когато забравих 3 месеца да си платя хостинга и бях закъснял за късмет и с толкова да подновя домейна. бях го зарязал месеци след старта, понеже бях препълнен с куп други задачки. И така всъщност се наложи вкарването на нова платформа и плащането на хостинг да е за повече време. Но продължих с домейна ( закупих го пак ) prodavalnik.top. Умишлено ползвах него, тъй като следях олкс и притежаваната от тях търговска марка продавалник ( думата, марка, лого и т.н. ), в този период бяха спрели да плащат и не бяха подновили лиценза си за марката…. Обаче когато сайта ми се разрастна, след проверка ( правхе ежемесечно такава ), 2 години по-късно се появи запис, че вече е платено.. След това започнаха да ме натискат и така декември 2019-та започнах процедура по местене на нов домейн. След дълго умуване и трудната задача да се намери трибуквен свободен домейн, 5bg.top беше единствения привлекателен избор. Сайта беше много добре оптимизиран и на стария, а тази година успях да вдигна нивото повече от стария домейн, към новия. Запазих си трафика и подсилих двойно новия домейн. Излизам в топ позиции по повечето ключови думи. Но най-търсената ключ дума с най-много импресии и посещения е …. ( барабани ) продавалник. И то защото стария домейн и като цяло наблягах на нея, защото имаше най-голямо търсене. Много малко хора всъщност търсят сайт за обяви, сайтове за обяви, обяви или безплатни обяви. Хората търсят по създалите имидж имена, като alo.bg ( съответно хората търсят ало ( и града в който са ), bazar.bg ( съответно базар, базара ) и olx.bg ( олх, олкс, olx, продавалник, продавалника ). Тези сайтове, особено бившия и на всички ни любим продавалник създадоха емблеми, нови ключ думи, а и те бяха старта на онлайн обявите ( не бяха първите сайтове, но бяха първите най-големи и известни ). Но стига толкова с историята.

Повече информация за сайта:

Изграден върху платформа osclass със платена премиум тема, която модифицирах на 20 процента. Поправих и някои грешки във платформата, които правега огромен проблем с индексирането на обявите. Пълен пакет с модули за платени обяви, SEO настройки, кеширащ модул, бизнес птофили и много други опции. Абсолютно достоен продитник и дори бих казал по-добър от сайтовете на „големците“.

Старт на проекта: май 2016-та година. Времетраене: Текущ

5bg.top – Продавалника на България! Сайт номер едно за безплатни обяви! По-добър от olx.bg, alo.bg, bazar.bg

SEO, маркетинг, реклама, уеб дизайн, уеб разработка, онлайн магазини, e-commerce, изграждане на уеб сайтове, софия, пловдив, варна, бургас, сео оптимизация, онлайн маркетинг, уеб сайт

 

https://пазара.бг
https://obiava.biz
https://prodavalnik.top
https://продавалник.бг