Най-добрите електронни цигари

1
450
Добави коментар
angels82
angels82

ЗА ЕЛЕКТРОННИТЕ ЦИГАРИ

Електронната цигара е електронно устройство със самостоятелно захранване – сменяема или постоянна батерия. Това устройство  се използва за създаване на пара, която се вдишва и служи като заместител на пушека от обикновените тютюневи цигари. Парата съдържа никотин, който се използва за задоволяване на пристрастеността и глада към него. Важно е да се отбележи, че някои течности за електронни цигари може да не съдържат никотин изобщо, а просто да задоволяват навика от пушенето. Освен никотиново съдържание, в изпаряваната от електронната цигара течност понякога може да има добавен някакъв аромат, който да доближи вкуса и мириса до този на тютюневия дим или да добави съвсем различен аромат, като по никакъв начин не се използват тютюн, дим или въобще – горене на някакъв продукт. Течността може да има ванилов, шоколадов, плодов или някакъв друг аромат.

Електронните цигари или вейп устройства са една от най-добрите алтернативи на конвенционалните цигари или пури.

Обмисляйки покупка на електронна цигара, трябва задължително да имате предвид, че всички части на електронната цигара са  под формата на консуматив и е необходимо да се подменят на различен период от време, за да имате постоянно работеща електронна цигара.

НАЧИН НА РАБОТА

В повечето модели електронни цигари, когато човек опита да вдиша изпаренията, малък вакумен сензор в близост до батерията отчита преминаващия въздух и включва нагревателен елемент, познат като атомайзер (изпарител,изпарителна глава). Чрез нагряването си атомизаторът изпарява течност, която се съдържа в пълнителя (обикновено в частта на цигарата, която стои в устата, при тютюневите цигари това е филтъра). Автоматичните модели батерии обикновено имат предпазител, който ги деактивира на петата или седмата секунда с цел предпазване от прегряване, и който не позволява да активирате цигарата  няколко секунди  след това. В “ръчните” модели, или по-точно – в моделите, които са с ръчно активирана батерия, физически бутон замества вакумния сензор и трябва ръчно да активирате нагревателя чрез бутона. При почти всички модели в обратния край на цигарата има светодиод (LED), който се активира заедно с изпарителя и така индикира времето, през което нагревателят работи. Цвета на светодиода обикновено е свързан с външния цвят на електронната цигара – електронните цигари, които изглеждат като обикновени тютюневи цигари, пури или лули, обикновено светят в оранжево, докато черните и сребристи е-цигари светят в синьо. С други думи – цвета зависи от предпочитанията на потребителя.

КОМПОНЕНТИ НА ЕЛЕКТРОННИТЕ ЦИГАРИ

Въпреки разнообразните форми, почти всички електронни цигари или вейп устройства се състоят от няколко базови елемента – пълнител, нагревателен елемент, батерия с електроника.

Пълнител (филтър)

Пластмасовата част, която поставяте в устата си, обикновено изпълнява ролята и на пълнител, задържащ никотинов разтвор. Това става, като вътре в самия филтър се поставя по-малък пластмасов съд, пълен с абсорбиращ материал, напоен с разтвор с различно (или дори никакво) съдържание на никотин. Целият пълнител е направен така, че въздухът свободно да преминава покрай вътрешният съд, осигурявайки метод засмукването да пренесе изпарения разтвор в устата. Повечето пълнители могат да се пълнят повторно с никотинов разтвор или просто да се сменят с предварително напълнени.

Нагревателен елемент (атомайзер, изпарител)

Частта, разположена между батерията и пълнителя, обикновено е мястото, където стои нагревателен елемент, който се включва ръчно или при засмукване на е-цигарата и изпарява част от разтвора в пълнителя.

Батерия с електроника

Батериите на електронните цигари обикновено са литиево-йонни и могат да се презареждат свободно през различните видове зарядни устройства – за 220V мрежа, USB компютърен порт, какъвто имат всички компютри днес, или адаптер за автомобил (на мястото на запалката). Батерията е най-големият компонент на е-цигарата и има различен капацитет, често тясно обвързан с размерите. Батериите или разполагат с вакумен сензор, който ги активира при засмукване от електронната цигара, или се активират ръчно чрез бутонче. Почти винаги имат и светлинен индикатор за работата си. Някои модификации използват и стандартни размери батерии, но повечето е-цигари могат да използват само модели, предназначени специално за конкретния модел цигара.

Какво е усещането

Вероятно в началото, когато преминавате от обикновена тютюнева цигара към електронна цигара, може да усетите неудовлетвореност. Важното тук е да не се отказвате поне 2-3 дни. Почти всички потребители свикват изключително бързо с новия начин на пушене, вероятно когато изкарате един цял ден само на електронна цигара и ще свикнете. Но, много важно, опитайте се да не редувате обикновена цигара с електронна гигара, защото ще удължите адаптивния период.

Силата на течността

Има стотици видове течности за електронни цигари. Някои от тях са по-слаби, други са по-силни. Някои имат аромат на тютюн, други на плодове, ванилия или шоколад. Съветите ни са винаги да започвате с течност, която има тютюнев вкус и аромат. Така адаптивният период се съкращава до 1 ден и усещането е почти същото, като това при обикновеното пушене. Когато избирате силата на течността за електронни цигари, спрете се на по-силна. Така или иначе, винаги можете самостоятелно да регулирате колко пара да вдишвате и по този начин да регулирате силата на парата.

Много е важно да се отбележи – можете съвсем спокойно да смесвате различни блендове никотинова течност и да получите някаква смес, която ви подхожда.

Батериите на електронните цигари

Някои електронни цигари притежават сменяеми батерии. Други са оборудвани с постоянна батерия, която се зарежда чрез зарядно устройство. И двата варианта имат своите преимущества и недостатъци. Основно зависи какви са вашите предпочитания, но като цяло издържливостта на двата вида батерии е една и съща.

Класове електронни цигари

Както ще се уверите, цените на електронните цигари варират от около 35 лв до над 200 лв. Основната разлика е в опциите, които електронната цигара предлага. По-скъпите модели имат LCD дисплей, който да ви показва статуса на батерията, нивото на никотиновата течност. Но най-важната им характеристика е възможността ръчно да настройвате температурата на изпаряване, количеството изпускан дим и т.н. Въпреки това, мнението ни е, че този тип скъпи електронни цигари са за хора, които вече имат опит с тези устройства за известен период от време. Препоръчваме за вашата първа електронна цигара да вземете някоя от средния клас с цени около 70-80 лева.

Свързани ревюта В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите електронни цигари. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви за голяма част от стоките. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Подобно ревю: Най-добрите DSLR фотоапарати