Audacious download – аудио плейър

1
119
Добави коментар

Audacious е мощен кросплатформен аудио плейър, който поддържа табове, смяна на скинове, плейлисти, gapless playback и още много.

Audacious е музикален плейър с отворен код, който предлага неизброими възможности за всеки вкус. Предлага се за Windows и Linux, като при Linux е един от основните музикални плейъри и е добре познат на общността.

Windows версията е portable, което означава, че не се нуждае от инсталация, което я прави особено удобна и може да е винаги с вас например на флашка.

Основната тема GTK+, която използва Audacious е с минималистичен и изчистен интерфейс, като въпреки това всички основни функции са на една ръка разстояние. Лесно може да бъде пусната песен, да бъде спряна, превъртяна или поставена на пауза, да се прескочи към следващата или предишната песен, да се търси за позиция, да се възпроизвежда песен с повтаряне или да се възпроизвеждат песни на случаен принцип, да се усилва или намалява звукът, а от менютата над основните контроли могат да се достигнат всички желани опции.

Основната тема поддържа и табове, като по този начин потребителят може да нареди различни плейлисти и лесно да достъпва всяка една от тях по бърз начин. Зареждането на файловете става лесно чрез просто влачене или през менюто.

Една от функциите, които правят Audacious популярен е, че той може да използва теми, които са подобни на темите за Winamp, като има няколко готови, които са стилни и са в концепцията на Winamp, с вертикален изглед и подобно разположени бутони. Има възможност дори да се направи да изглежда почти на 100% като Winamp със специална за тази цел тема.

Поддържаните формати са много, като някои сред тях са MP3, FLAC, ALAC, PlayStation Audio: PSF1 and PSF2, AAC, AAC+, WAV, CD Audio, MIDI, NFS, SAP и още много, както и 150 различни модулни формати. Могат да се създават и изтриват плейлисти, както и да бъдат управлявани, а песните в тях да бъдат сортирани по различен критерий като изпълнител, име, албум, жанр и пр. Възможно е отварянето на външен източник чрез stream URL, както и възпроизвеждането на Audio CD-та.

Audacious също така поддържа плъгини, с които може да се повиши функционалността на плейъра. Могат да се използват различни основни плъгини като AudioCD Menu Items, Playlist Manager, Search Tool, Scrobbler, Desktop Notifications, LyricWiki Plugin, Global Hotkeys. Различни плъгини за ефекти като Crystalizer, Echo, Dynamic Range Compressor, LADSPA Host, Channel Mixer, Voce Remover, Crossfade и още наистина много плъгини за визуализация, Input, Playlist и Transport плъгини , които трудно можем да изброим тук.

Плейрът предлага и богат набор от опции, където може да се сменя шрифтът и неговата големина, да се избира между различни типове визуализации, избиране на изход, битова дълбочина, използване на софтуерно усилване, настройване на прокси и мрежови буфер, различни настройки по плейлиста и още.

Audacious е доказал се във времето мощен аудио плейър, който въпреки множеството възможности, които предлага, е лесен за използване и всеки един потребител би могъл бързо да се научи да го използва. Като още един плюс може да бъде изтъкнат фактът, че Audacious се стреми да обърне внимание предимно на възпроизвеждането и качеството на звука.

Лиценз: Безплатен/GPL Поддържани OS ( операционни системи ): Windows, Linux, Ubuntu, Red Hat, Fedora, Mandriva, openSUSE RPM

Разгледайте всичките ни предложения за безплатни програми / безплатен софтуер за Wnidows, Android и други OS ( операционни системи ). Подбрали сме за вас, най-търсените, полезни и качествени програми, всичко на едно място. Лесно и бързо сваляне на програмките, директен линк към източника, за да не изпускате никога най-новата версия на Вашия любим софтуер.