Модни дамски чанти пролет – лято 2021

1
326
Добави коментар
prohris
prohris

Модната чанта е верен спътник на всяка стилна визия. Безспорната функционалност на аксесоара се допълва от оригинално изпълнение и фокусира вниманието на другите.  Карантинната криза не попречи на дизайнерите да разработят интересни опции. Модните чанти за 2021 се различават по различни форми и методи на закопчаване, дължина на дръжките и оригинален декор.

С  емблематичните дизайни, минимализъм, ретро вдъхновението, свежите нови идеи и играта с обем, изборът на чанта е по-разнообразен от всякога.

Модните чанти пролет-лято 2021 в много отношения са подобни на своите предшественици, но сред тях има и „новодошли“. Е, нека видим какво ни предлагат дизайнерите.

 

Основните тенденции за чанти за сезон пролет-лято 2021:

Извънгабаритни чанти
Плетени чанти
Мини чанти
Геометрия
Чанта портмоне
Прозрачни чанти
Чанти с кариран принт
Чанти на верижка
Модни цветове

 

 

Извънгабаритни чанти

Една от най-забележителните тенденции през 2021 г. ще са чантите с големи размери XXL. По-големи от пазарските чанти, те са предназначени за най-динамичните жени днес.

Наричат ​​ги още извънгабаритна чанта или максимизираща чанта. От една страна, огромната чанта не изглежда много удобна, но от друга страна, не можете без нея по време на пътувания, на пазаруване. В нея ще може да поберете много неща.

Такива чанти без дъно някога са се носели само от спортисти, сега дизайнерите препоръчват да имате поне една в гардероба си. Обемни чанти за всеки ден все още са най-популярната тенденция.

 

 

 

Плетени чанти

Най-модерните чанти за лято 2021 са тъкани и плетени. Дизайнерите са представили много вариации по тази тема: чанти, подобни на баскетболна мрежа, плетени на една кука и украсени с „ресни“, изработени чрез  техника макраме, вечерни и ежедневни – не можете да изброите всичко! Най-красивите и оригинални модели са от Alberta Ferretti, Tory Burch и Rebecca Taylor.

Плетените чанти са тенденция не само през последните години, те винаги са били популярни. И въпреки че могат (само на пръв поглед) да изглеждат като чисто летен аксесоар, всъщност са сред водещите модни тенденции за дамските чанти пролет – лято 2021.

В съвременния забързан начин на живот,  плетените чанти не се нуждаят от причина за да ги притежавате. Те могат да придружават всяка дама и за пазаруване и за разходка.

 

 

 

Мини чанти

За разлика от големите модели, дизайнерите отново представиха цял легион мънички чанти. Разбира се, в тях няма следа от практичност и функционалност, но някои от тях могат да се носят вместо бижута.

Най-често се носят през рамо или около врата, също така предлагат се и микро торбички, които да се използват като колиета, размивайки границата между бижута и чанта.

Малките чанти през рамо са много подходящи за ниски момичета, но тук е важно да се уверите, че каишката или верижката не са твърде дълги, и не стигат много под бедрата. В този случай верижните модели са чудесен вариант, тъй като веригата може да бъде скъсена при необходимост. 

 

 

 

Геометрия

Докато класическият стил е по-безопасна инвестиция, оригиналните геометрични чанти се срещат в най-стилните тенденции на елегантното облекло в Instagram. Всички колекции за 2021 предлагат огромно разнообразие от форми и зашеметяващи нюанси нови чанти.

Строгите геометрични форми на модния подиум се състезаваха с напълно нова геометрия – необичайна и модерна. И очевидно тази битка ще бъде много вълнуваща и непредсказуема – дизайнерите на марките ни убеждават в това.

 

 

 

Чанта портмоне

Чанта портмоне е топ модерен аксесоар за 2021. През следващия сезон създателите решиха да вдъхнат живот на този полузабравен аксесоар, който преди това беше популярен в мъжкия гардероб, и да го въведат в модния дамски арсенал. Залогът се прави не само на закачливи, но и на сдържани модели, които са идеален аксесоар за уверени в ежедневието си жени. Наред с полукръгли чанти с твърд калъф, напомнящи на дамска кутия, модното пространство завладяват сериозни аксесоари с лаконична форма и функционални детайли.

В сравнение с изминалите сезони, за 2021 г. на преден план излизат по-меките и ретро черти на тези чанти. Дизайнерите предлагат варианти във всякакви размери, което позволява в тях да може да се събере не само едно червило.

 

 

Прозрачни чанти

Новите модерни чанти са попълнени с още една оригинална версия, въпреки че би било по-правилно да се каже „прозрачна“ версия. Подходящ тандем за прозрачната чанта ще бъде малка  козметична чанта в различни цветове, в която ще се скрият всички необходими неща.

Въпреки че модата постепенно преминава към екологични технологии, популярността на пластмасовите аксесоари тази година не пада от модния подиум.

Дизайнерите не искат да се сбогуват с него и през следващите сезони едва ли ще вземат решение за това: на модните подиуми има цяла разновидност както на модели PVC торбички, така и на нестандартни начини за носенето им. В тази тенденция има и предимства: чантите скоро няма да се разрушат, така че когато избирате подходящия аксесоар, просто трябва да обърнете внимание на неговото качество и издръжливост. И ако сте подходили с пълна отговорност към избора на нов аксесоар, той ще ви радва дълго време.

 

 

 

Чанти с кариран принт

Модните дамски чанти с модел в каре са доказан начин да добавите оригиналност към външния си  вид, да го направите ярък и интересен. Техниката се използва активно от звездите, за да комбинират карирана чанта с черно палто или бежов тренчкот.

Има и други опции за използване на аксесоарите през следващия сезон. Чантата, изработена от същия материал като основното облекло, става главният герой за модерен външен вид.

 

 

 

Чанти на верижка

Попълването на сезонния ви гардероб само с една нова чанта със сигурност ще доведе избора до модел на верига. Чанта от колекциите за 2021 с този декоративен елемент  предизвика голям интерес. Огромно разнообразие от чанти като актуални аксесоари, украсени с голяма верига ще бъдат популярни през годината. Размерът, мащабът и оттенъкът нямат значение.

Дизайнът включва също вериги от метали и пластмасови връзки с ярки цветове. В миниатюрни варианти с оригинална форма чанти, веригата играе ролята на удобна дръжка, в големи чанти се използва като декоративен елемент. Ярък акцент под формата на верига определя стила на модерната дама.

Красотата на продукта е, че е подходящ както в ежедневието, така и за вечерни събития. Чантата на верига сама по себе си е аксесоар, който замества определена част от бижутата и е идеално тяхно допълнение.

 

 

 

Модни цветове чанти

Новите пролетно-летни колекции чанти са богати на яркост на цветовете и разнообразие от нюанси. Разбира се, можете да изберете и универсална версия в неутрални тонове, но е просто невъзможно да устоите на цветни модели! В крайна сметка изборът е безкраен: ярко розово и жълто, синьо и лилаво, оранжево и тюркоазено – без съмнение, всяка жена  ще намери своя любим нюанс. Е, най-популярният цвят за 2021 ще бъде зелен – в цялото разнообразие от негови нюанси.

 

 

Тенденциите идват и си отиват, но любовта ни към чантите е завинаги. Дамската чанта е любим аксесоар на нежния пол. Така че всяка жена трябва да има цяла колекция чанти за всякакви поводи и за всички възможни визии. Но модата е толкова мимолетна, че „верните приятелки“ трябва да се сменят почти всеки сезон.

С богат избор от оригинални и модерни чанти и други аксесоари от всякакви цветове, стилове и форми от различни марки, можете да намерите на нашия  онлайн магазин CREATIVE