Защо сега е най-доброто време да купувате Биткойн и Етериум

2
170
Добави коментар
cryptalaxy
cryptalaxy

Откакто биткойнът достигна своя ATH, анализатори и търговци очакват спад / корекция на цените преди продължително ценово рали, за да купят още. Това е едно от популярните предимства на текущия спад на цените на Биткойн и Етериум.

Източник: Coinstats

Ценовите ралита на Биткойн и Етериум намаляха и тенденцията се обърна за момента, а съотношението между късите и дългите позиции на BitMEX се неутрализира. Тази добре дошла промяна последва след няколко дни на относително високи дълги нива. След неутрализацията дългите вече не подхранват късите и тези, които искат да се възползват дългосрочно от това пропадане, вече не трябва да го правят при необичайно висок вход.

При сегашното ниво на цените на BitMEX, ставките за безсрочно финансиране на Биткойн и Етериум са или неутрални, или отрицателни, така че това би могло да бъде моментът, който някои бикове чакаха.

Това може да е създало най-добрите входни точки за последните 3 месеца за закупуване на двата актива. Някои верижни анализатори смятат, че текущото отдръпване в Биткойн е здравословно, но може да е една от последните възможности за натрупване на тези ниски нива. 30 000 долара са евтини, когато търговците вземат предвид факта, че това може да е един от малкото спадове преди ценовото рали до нов ATH, както се прогнозира от S2F през август 2020 г.

Въпросът е – Тъй като е вероятно китовете да купуват и институциите да купуват, купувате ли и Вие? Търговците на дребно, които са направили нереализирани печалби, може да са продавали на китове и институции, купуващи ниско. Не много отдавна, когато цената на Биткойн достигна своя ATH, търговците на дребно в Crypto-Twitter поискаха спад на цената под $ 30 000, за да купуват за последен път преди дълго и по-устойчиво ценово рали.

Ако сте хванали понижението на Биткойн до $ 31,1k в ранните часове в петък, бихте направили бърза възвръщаемост от 4,5%. Освен това институциите, закупили ниско, отново са печеливши в същия пазарен цикъл.

Освен това, с цените на биткойните, които продължават да намаляват, неговият социален обем е експлодирал до 6-дневни високи нива и търговците признават това като възможност за закупуване на Биткойн в дъното му. В крайна сметка това може да е най-доброто време за закупуване, преди цената да започне да се увеличава отново.

Източник