Най-добрите ловни ножове

1
194
Добави коментар
angels82
angels82

За ловните ножове

Добрият ловен нож е незаменим и има стотици, от които да избирате. Това е чудесно, защото означава, че има перфектен инструмент за всяко преследване на открито.

Всички тези избори обаче могат да направят нещата объркващи. Ето къде идва Bestix.eu!

Петте ловни ножа в списъка са тези, които препоръчваме. Всеки предлага най-добрата в класа производителност и стойност, с по нещо за всеки потребител.

Следното ръководство за пазаруване описва елементите, които разгледахме, за да подготвим нашата класация.

ИЗБОР НА ЛОВЕН НОЖ

Има много видове ножовеи, но ние тук се фокусираме специално върху намирането на най-добрите ловни ножове. Някои са специфични за определени задачи. Други могат да се използват за много цели. Когато избирате, разгледайте три ключови области:

Стоманата на ножа Дължина на острието Стил на острието Вид на стоманата на ловния нож

Производителите на евтини ловни ножове често рекламират „въглеродната стомана“ като предимство, но цялата стомана е направена от желязо и въглерод, така че терминът не означава много. „Високовъглеродна стомана“ е също толкова неясно описание, освен ако не е включен конкретен номер. Има твърде много вариации в стоманата, за да ги детайлизираме всички, но следните са най-често срещаните при ловните ножове.

Стоманата с етикет 420HC (с високо съдържание на въглерод) и 440 е вид неръждаема стомана, която често се среща в лова с добро качество. Стомана с етикет 7CR17MOV е вариант на 440, който включва ванадий за допълнителна твърдост. Ловните ножове от висок клас използват стомана S30V и 154CM. Те са много твърди, така че запазват добре остриетата си, но тези ножове може да се окажат трудни за заточване. Технически и двата вида стомана са по-чупливи, но това рядко е проблем в тази област. Ловните ножове, направени с тези видове стомана, са по-скъпи. Съвет от Bestix.eu: „От жизненоважно значение е да имате предпазител между острието и дръжката на ножа, за да предпазите ръката си от случайно плъзгане по острието. Сигурният захват е особено важен за всеки голям ловен нож“ Дължина на острието

Въпреки че дължината на острието до голяма степен е въпрос на лични предпочитания, има някои конкретни моменти, които трябва да се имат предвид.

Къс

Къс нож (три до пет инча) е лесен за носене и предлага повече финес, ако предимно ловите дребен дивеч. Той не е толкова полезен като инструмент с общо предназначение.

Среден

Средният нож (от пет до осем инча) е добър избор за любител-ловец, но тези, които са по-отдадени на спорта, може да искат да си купят два ножа, така че да имате подходящия инструмент за всяка работа.

Дълъг

Дългият нож (осем инча и по-дълъг) ви дава сила и лост, полезен, ако правите повече с ловния нож. Разбира се, колкото по-дълъг е ножът, толкова по-неудобно е да го носите.

Стил на острието

На пръв поглед изглежда, че има безкрайно разнообразие, но стиловете на остриетата могат да бъдат стеснени до само три.

Задната част на острието се извива надолу към острия край. Тези остриета имат дебел гръбнак, което ги прави твърди и идеални за тежка работа. Острието се накланя нагоре в края. Този класически дизайн на ножа Bowie дава полезна точка за пиърсинг и предлага повече прецизност. Острието не е толкова силно, колкото на предишния вид, но този вид нож е най-универсален. Нож с остриета, които са по-тесни от останалите, с подчертана крива нагоре в края. Това е специализиран инструмент. Острието е неподходящо за обработка на дивеч с общо предназначение или работа на къмпинг.

Може да помислите и за тези две характеристики на острието.

Назъбен край: Това преминава по част от режещия ръб или гръбначния стълб. Полезно е за рязане на кости. Gut Hook: Тази заточена кука се нарязва в задната част на острието, близо до върха. Използва се за нарязване на кожата. Някои ловци го харесват; други се справят добре и без това. Въпроси и отговори за ловните ножове

В. Трябва ли да избера ловен нож с неподвижно или сгъваемо острие?

О. Препоръчваме ловен нож с неподвижно острие. Той е по-твърд и по-лесен за почистване и няма малки части, които могат да се повредят. Сгъваемият нож с общо предназначение е универсален, но не е това, от което се нуждаете, за да изрежете козина или да обработите дивеч.

Свързани ревюта

В. Остриетата на ножовете могат да бъдат лъскави или матови. Едното по-добро ли е от другото?

О. Покритието на острието е до голяма степен козметично, въпреки че може да помогне за предотвратяване на ръжда. Важен е видът стомана, а не цветът.

В. Как да запазя ловния си нож остър?

О. Почистването му след употреба и поддържането му в предпазител ще удължи живота на острието. Когато ножът започне да притъпява, използвайте камък за заточване, а не автоматично точило. Последното генерира твърде много топлина и може да повреди острието. В интернет има редица добри видеоклипове, които демонстрират правилна техника на заточване. Практиката и търпението са ключови.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите ловни ножове. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

За още предложения за ловни ножове, посетете този линк

Подобно ревю: Най-добрите DSLR фотоапарати