Носи живот чрез думите

1
126
Добави коментар
DimkaVardina
DimkaVardina

От скоро изготвям дизайнерски артикули за дома и бита с вдъхновяващи послания. Идеята за това се роди преди няколко месеца, след единия от малкото пъти, в които гледах телевизия. Не стигат постоянните репортажи за нашуменият корона вирус, но и за “почивка” от темата, имаше истории разказващи за насилие, такива за убийства… Смених канала на уж нещо по-разведряващо и… песни за изневери. Накрая просто изключих синия (или по-правилно да го наричаме вече “черния”) екран със свито сърце. Замислих се, няма ли начин да се чуват повече позитивни послания, повече думи на живот.

Хората в България са масово негативно настроени. обезверени и обезсърчени. Това, което ежедневно ги залива от медиите, формира едно усещане за безпомощност и безнадежност. 

Има сила в думите. Не е без значение как и какво говориш, а също и какво слушаш. Думите могат убиват, могат и да носят живот, могат да обезсърчаваш, но могат и да вдъхновяват.

Има думи, които ни карат да се чувстваме живи, да мечтаем по-смело, да вярваме, да предприемаме неща, да преодоляваме препятствия, да обичаме по-добре. Ако можеше някак повече от тези думи да бъдат за повече време пред очите и в сърцата на повече хора…

И тогава открих една онлайн услуга за изготвяне на дизайнерски артикули за дома и бита. Реших да изработя няколко дизайна с послания. Тъкмо и Коледа наближаваше и случаят беше подходящ за подаръци със светли послания. Направих няколко проекта за дизайнерски декоративни възглавнички, както и един за одеяло. Без кой знае какви усилия от моя страна да популяризирам продуктите, в крайна сметка получих поръчки! Сега съм мотивирана да направя и още дизайни с вдъхновяващи послания на различни тематики.

Колекцията, която сега представям се нарича “Любовни послания” и е посветена на месеца на любовта, февруари, който идва съвсем скоро. Това са два от артикулите: