Най-добрите аспиратори за нос

1
157
Добави коментар
angels82
angels82

За аспираторите за нос

Няма нищо по-нещастно за родителите от бебе с настинка. Докато бебето ви може да не харесва назалния аспиратор (аспиратора за нос), той ви дава начин да изчистите носните канали, така че бебето ви да може да диша по-лесно. Обикновено си струва тези няколко секунди дискомфорт, за да осигурите на бебето си няколко часа облекчение.

Но има няколко вида аспиратори за нос, от които да избирате. Ако не сте сигурни от какъв тип имате нужда, попаднали сте на правилното място. Нашето ръководство за пазаруване ще ви преведе през различните видове и функции, с които ще се сблъскате, докато търсите аспиратор за нос.

ОСНОВНИ СЪОБРАЖЕНИЯ ПРИ ИЗБОРА НА АСПИРАТОР ЗА НОС Видове аспиратори за нос Аспиратори за нос с круша

Аспираторите с круша са най-основните модели и може да сте били изпратени у дома с такъв, когато сте напуснали болницата с бебето си. Те разполагат с еднократна изстискваща се круша с удължено парче, което завършва в горната част на носа. Макар и лесни за използване, тези модели не са най-ефективните и може да се наложи да направите няколко опита за отстраняване на адекватно количество секрет, за ​​да помогне на бебето да диша. Те трябва да бъдат внимателно хигиенизирани след всяка употреба, тъй като създават идеалната атмосфера за развиване на бактерии. Някои производители обаче заобиколиха този проблем, като създадоха круша, която може да се отвори за по-лесно почистване.

Аспиратори за нос с устно засмукване

Аспираторите за орално засмукване имат връх на носа, който е свързан с маркуч към филтър и мундщук. Върхът влиза в носа на бебето, докато възрастен осигурява засмукване през мундщука. Макар че този ръчен метод може да ви накара да се срамувате в началото, той е невероятно ефективен и ви позволява да регулирате нивото на засмукване ръчно. Бихме искали да подчертаем, че има филтър между върха на носа и мундщука, за да се предотврати пренасянето на бактерии.

Аспиратори за нос на батерии

Аспираторите за нос, захранвани от батерии, приличат на цифров термометър. Те често се предлагат с няколко размера на върха на наносника и множество настройки за засмукване, така че могат да се използват за деца на различни възрасти. Тези модели не са толкова практически, колкото аспираторите с круша или аспираторът за всмукване през устата, но обикновено по-добре задържат отстранените сополи. Въпреки това, в зависимост от модела, те не винаги осигуряват адекватно изсмукване за гъстите секрети.

Електрически аспиратори за нос

Електрическите аспиратори за нос са ефективни, чисти и нежни. Върхът на наносника влиза в носа на детето, докато моторчето осигурява засмукване. Тези уреди обикновено имат няколко настройки за засмукване, за да паснат на деца на различна възраст. Те са и най-скъпата опция досега. Ако обаче имате бебе, което се бори с чести настинки или не може да изчисти собствените си носни канали поради медицинско състояние, този тип назален аспиратор може да си струва инвестицията.

Размер и преносимост

Понякога просто не можете да останете вкъщи, докато бебето ви е болно. Аспиратор за нос, който може да бъде прибран във вашата чанта за памперси, може да бъде спасител в тази ситуация. Орално засмукване, крушка и дори някои модели, захранвани с батерии, са доста лесно преносими. Електрическите модели обаче може да са твърде обемисти, за да ги носите със себе си.

ХАРАКТЕРИСТИКИ Лесно почистване:

Безопасността и хигиената винаги са на върха в списъка, когато става въпрос за бебешка екипировка. Аспираторите за нос представляват няколко предизвикателства в тази област, но има няколко функции, които могат да улеснят почистването.

Отделна крушка: Аспираторите за нос с крушки са известни с това, че съдържат бактерии, ако не бъдат почистени и изсушени по подходящ начин. Отделяемата крушка ви позволява да влезете в аспиратора, за да изчистите слузта и да се уверите, че всичко е изсъхнало напълно, преди да го поставите обратно. Подвижни филтри и съдове за събиране: Подвижните филтри и съдове за събиране могат да се мият ръчно или да се мият в съдомиялна машина. Те се срещат при модели за всмукателно, електрическо и батерийно захранване. Компоненти за миене в съдомиялна машина: Филтрите и чашите за събиране не са единствените части, които ще трябва да почистите. Моделите, които имат накрайници за нос, маркучи и мундщуци, които могат да се мият в съдомиялна машина, са много по-лесни за почистване и хигиенизиране, отколкото тези, които трябва да бъдат внимателно ръчно измити. Нива на засмукване:

Всмукването трябва да бъде нежно, за да не нарани вашето бебе. Въпреки това, засмукването също трябва да бъде достатъчно мощно, за да изчисти гъстата слуз. Моделите за орално засмукване предлагат най-добрата настройка на засмукване, докато моделите с електрическо захранване и захранване с батерии могат да имат няколко нива на засмукване за добра настройка. Всмукването на назален аспиратор с крушка е най-трудно да се контролира, тъй като зависи от това колко силно се изстисква крушката и колко бързо се освобождава.

Водоустойчиви компоненти:

Някои електрически и батерийни модели имат водоустойчиви компоненти, за да улеснят почистването и хигиенизирането на цялото устройство. Целият аспиратор не може да се мие в съдомиялна машина, но корпусът може да е водоустойчив, така че да можете да измиете всички несменяеми компоненти на ръка. Тези модели също могат да имат сменяеми филтри или чаши за събиране.

Брой и размер на накрайниците за нос:

За да получите необходимото засмукване за отстраняване на слузта, ви е необходим накрайник, който пасва на носа на детето ви. Моделите, които се предлагат с няколко размера накрайници за нос, осигуряват гъвкавост и дълготрайност при използване.

Свързани ревюта Цифров дисплей:

Някои електрически и захранвани с батерии аспиратори за нос имат цифрови дисплеи, които показват живота на батерията и нивото на засмукване.

Светлини и музика:

Аспирацията на носа не е приятно изживяване, колкото и нежен да е аспираторът. Някои модели светят или пускат музика, за да разсейват бебето ви, докато аспираторът е в употреба.

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ЗА ВАШИЯ АСПИРАТОР ЗА НОС Почиствайте аспиратора за нос след всяка употреба. Прочетете и следвайте инструкциите за почистване на производителя, за да сте сигурни, че получавате достъп до всички компоненти, които трябва да бъдат стерилизирани. Дебелата и гъста слуз може да бъде трудна за отстраняване. Много производители препоръчват да се използват няколко капки физиологичен разтвор във всяка ноздра за разреждане на секрета. След като сополите се разредят, е по-лесно да се отстрани. Не бързайте, когато се приготвяте да засмуквате носа на детето си. Може да се наложи да извършите някои размествания на позиции, докато не намерите добър ъгъл. Опитайте се да настаните бебето си възможно най-удобно и да имате наблизо всичко необходимо, преди да започнете. В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите аспиратори за нос. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

За още предложения за аспиратори за нос и термометри, посетете този линк

Подобно ревю: Най-добрите DSLR фотоапарати