Оптимизация на сайтове

3
207
Добави коментар
djunev
djunev

 

Оптимизация на сайтове за Google 

SEO оптимизация

Днес милиони различни сайтове се намират в Интернет и работят с различна степен на ефективност и търсене. Във всяка индустрия има известна конкуренция между уеб ресурсите, има борба за посетител – този въпрос е особено остър за сайтове, фокусирани върху печалба, стойността на която пряко зависи от трафика на сайта.

Разработката на уебсайт и дори неговата оптимизация в никакъв случай не са достатъчни фактори, за да може ресурсът да започне да привлича голям брой посетители. Всеки интернет сайт изисква постоянна оптимизация на търсачките, ако собственикът му иска винаги да бъде на първите роли в своя пазарен сегмент.

Много хора бъркат понятието „оптимизация“ и „популяризиране“ на сайта. Това са напълно различни неща, въпреки че и двете играят голяма роля в позицията на даден сайт в индекса за търсене. Понятието „оптимизация“ включва работа с вътрешното съдържание на сайта, специална конструкция на неговата структура, което трябва да допринесе за по-нататъшното популяризиране на сайта, докато при грешен подход, това може значително да усложни пътя на сайта до върховете на дистрибуциите за търсене.

Популяризирането на уебсайтове (или SEO-промоция *) е дълъг и трудоемък процес, насочен към постигане на по-висока позиция на ресурса във водещите търсачки за определени заявки. В този случай се извършва външна работа и тя не касае структурата на сайта. Колкото повече заявки за търсене използвате за популяризиране на вашия сайт, толкова по-голяма е вероятността той да бъде намерен сред масата подобни.

* Съкращението SEO означава Search Engine Optimization, което означава Оптимизация на търсачки.