Как да си направите сешоар като професионалист

1
134
Добави коментар
svetla58
svetla58

Много жени не знаят как да сушат косата си така, че да изглежда добре сякаш е направена от професионален стилист. Много по-сложно е от това просто да се подсуши набързо. Най-много по този начин да изгорите косата си. Истината е, че за да си направите перфектен сешоар у дома изисква малко повече практика и правилните продукти.

Инвестирайте в добър сешоар

Ако можете да си позволите по-скъп сешоар, то задължително го направете!  Има сешоари, които са с функции за минимизиране на увреждане на косата, като например множество настройки на топлината или йонна технология.

Започнете като първо подсушите косата с хавлия

За да избегнете сухите краища е важно да намалите до минимум количеството топлина, което прилагате на косата си. Хубаво е първо нежно да подсушавате косата си с хавлия или да я оставите да изсъхне сама. Ако имате суха коса е хубаво да избягвате топлинното сушене.

Правилната хавлия е много важна 

Ползването на тежка и обемиста кърпа може да създаде голяма тежест и напрежение в косите ви. Може да използвате малка кърпа от микрофибър, която ще намали наелектризирането и хвърчащите коси.

Избягвайте да решеште косата докато е още мокра

Направете си услуга и не посягайте към четката следващия път когато косата ви е все още мокра. Вместо това използвайте гребен с широки зъбци, за да разделиш по-лесно косата.

Винаги ползвайте протектор за топлина

Да, тези продукти работят и е редно винаги да ги използвате, ако искаште да имате здрава коса. Съществуват разнообразни продукти, които може да използвате както на мокра, така и на суха коса, така че прочетете бутилката, за да разберете как да използвате продукта правилно.

Изсушавайте косата отпред назад

Добре е да сушите косата си отпред назад, като започнете от бретона и слепоочията и след това да продължите назад.

Обърни специално внимание на корените

Ако искате коса, която има обем е хубаво да отделите специално внимание на корените. Лесен начин да направите обем е като обърнете косата си с главата надолу и изчеткате по посока на земята. Можете да направите това с четка, гребен с широки зъби или ръцете си.

Купи сешоар Philips  

 

 

Купи сешоар Parlux Alyon Ceramic & Ionic 

Купи четка