Оптимизация за търсачки – ефективни и даващи бърз резултат SEO стратегии

3
191
Добави коментар
hlape
hlape

Оптимизация за търсачки – ефективни и даващи бърз резултат SEO стратегии

Преди да започнем по същество, нека ясно Ви заявим следното: Когато предприемете процес по оптимизация на сайт, то трябва да се съобразите с търсачките, с техните изисквания, но по никакъв начин не бива да пренебрегвате и потребителите, т.е. хората, към които е насочен сайтът Ви – целевата аудитория.

Правим това разяснение, тъй като често се получава така, че SEO агенции, или оптимизатори на свободни практики се захласват по търсачките, без да предвидят потребителското поведение, което води до сериозен проблем във времето.

И така,  в настоящата статия ще насочим вниманието си конкретно към оптимизация за търсачки, ще споделим ефективни и даващи добър резултат SEO стратегии.

Какво представлява съвременното SEO?

Трябва да отбележим, че Оптимизацията за търсачки преди 5 и повече години съвсем не е същата, като днешно време. Ето и някои важни неща, които трябва да знаете за SEO оптимизация през 2021 година:

Качеството на вашия сайт трябва да бъде на нивото на лидера на пазара, на този, който е първи по важните за Вас ключови думи и фрази. Скоростта на зареждане на вашия сайт е незабавна, клиентите не чакат страниците да се заредят бавно и мудно. Удобното и бързо мобилно оформление ви позволява да не загубите до 50% от посетителите на сайта. Вашият ресурс е удобен, опростен и разбираем за повечето потребители. Вашият сайт е перфектен от техническа гледна точка и няма грешки в кодат. Вашият сайт е пригоден за потребители, които могат да бъдан потенциални клиенти, и успоредно с това, бива разработван в съотвествие с изискванията на търсещите машини. Работещи стратегии за оптимизация на сайт за търсачки

Една от работещите SEO стратегии, накратко представена изглежда по следния начин:

Мощен линк билдинг, включващ уникални, дълги над 500 думи статии, тематични и добре структурирани – поне по 1 статия на ден. Вътрешно съдържание – поне по две дълги, описателни, качествени статии на ден. Участие в бизнес каталози, ако се касае за фирмен сайт, добавяне на сайт в поне един бизнес каталог на ден. Споделяне на всяко ново съдържание, и вътрешно, и външно, във фирмените социални канали. Споделяне на новото съдържание и в сайтове, от типа букмаркинг. Пример за такива са: iskam.net, mix.com и други.

Настоящата стратегия е подходяща за сайт, който е стар поне една година.

SEO стратегия за сайт, който е нов:

Технически SEO одит – ако приемем, че сайтът е представен от агенцията за уеб дизайн, и Вие от днес имате права да го администрирате, то техническият SEO одит е ключов, за да се видят пропуските от дизайнерите. Повечето дизайнери не се съобразяват с SEO изискванията и препоръките от търсачките, следователно ще се наложи да преправите някои неща. Вътрешното съдържание – трябва да се набавят вътрешни страници, като те трябва да са с уникално, добре структурирано съдържание. Ако приемем, че сте собственик на онлайн магазин, то всеки един продукт, не просто трябва да има снимки и цена, а и детайлно поисание. Поне по 200 думи уникален текст на продукт. Можете да започнете поетапно линк билдинг, но трябва да бъдете изключитено внимателни. От въшни сайотове, препоръчваме да извличате максимум 1 линк на два – три дена, не повече. И така първите 6 месеца, дори и докато сайтът не стане на година. Подсигурете фирмени профили в социалните мрежи, които са най-популярни. Добавете фирмата в Google My Business и започнете работа по Local SEO. Цени и ценообразуване за услуги по оптимизация за търсачки SEO оптимизация – ЦЕНИ ЗА СЕО

Цените и ценообразуването е труден процес и трудно може да се каже с точност, колко ще Ви струва добрата оптимизация за търсачки.

Едни от най-важните фактори са:

Конкуренцията във Вашата област – когато нямате конкуренция, то нещата се случват лесно, но когато желаете пробив и позициониране в Google SERP в топ три на първа страница, тогава нещата се променят.

Състояние на сайта, преди започване процедури по SEO оптимизация.

Езиков профил на сайта, както и аудиторията, за която ще се извършва SEO оптимизация – сами се досещате, че в България оптимизацията е една идея по-лесна, отколкото в Германия, например.

Бюджет за SEO – няма нищо страшно от това, когато отправите заявка за SEO оптимизиране на сайт към дадена агенция, без значение, дали ще се обърнете към нас, към VISEO LTD, или ще поискате оферта от друга компания, да заявите бюджет. Много сме писали за удачния бюджет за SEO, ще го направим отново.

За нас бюджетът за SEO е удачен, да бъде около  5 % от печалбата. Останалите 5 % могат да бъдат за участие в Google Ads и Facebook Ads, т.е. към PPC програмите на лидерите в областта на търсещите машини и в социалните мрежи.

Трябва да се определи, дали даден сайт има наказания от Google, или не, това също може да повлияе на цената.

Важно е да се определи и друго нещо, дали ще се ползва еднократно SEO, например за привеждане на сайта структурно, т.е. off-page SEO, или ще се действа месец за месец, т.е. чрез месечно SEO обслужване. Може да се договори и SEO оптимизиране на сайт до постигане на конкретни резултати, както и да се уточни запазване на позиции, които даден сайт вече има, и те са задоволителни за клиента.

Можете да поръчате и SEO консултация, която цена най-често струва дадена сума за час, а самата консултация може да бъде на живо, в офис на компанията, може да бъде след посещение при Вас, както и чрез осъщесвяване на онлайн видеоконференция, използвайки платформите за онлайн обучение и консултации ZOOM, Skype, Google ClassRoom, Viber или други, по желание на клиента.

Важно за SEO цените

Каквато и сума да отделите за SEO – си струва, стига да попаднете на коректна SEO компания. Няма как да не споменем, че през последните няколко години се появиха много SEO копърки, които, само и единствено в името на парите, правят всичко възможно да привлекат клиенти, но всъщност правят така ,че сайтовете да бъдат наказвани, декласирани, и често се налага ние, или други опитни компании да преправяме и да възстановяваме  от поражения.

Обобщение на статията

Съвременната оптимизация за търсачки се отличава от тази, която бе преди години и само опитни SEO експерти, хора, които ежедневно изследват, четат, експериментират, и имат аналитично мислене могат да се справят с Вашият сайт, и лесно могат да постигнат целите, които заедно сте поставили.

Ако все още не сте се обърнали към фирма за SEO, то тогава поправете тази грешка възможно най-скоро.

 Оптимизация за търсачки – сходни статии :

Средна оценка

4.5 based on 13 votes

Марка

ВИСЕО ЕООД

Продукт или услуга

Оптимизация за търсачки