Памучни протектори и детски матраци

1
137
Добави коментар
pepimili
pepimili

Памучни протектори за детски матраци

Когато избираме измежду няколко вида детски матраци, е добре да знаем, че над него винаги се поставя протектор. Така ще запазим придобивката по-дълго, а и няма да позволим зацапване. За едно чисто детско легло – памучни протектори за матраци.

Защитното покритие на матрака е много важна част от средата за сън, която трябва да подсигурите на своето дете. Неговата основна роля е да защити матрака и вашето дете от постоянно създаващите се условия за натрупване на мръсотия и прах, така характерни за детския кът за спане. Поради това, че след продължителна употреба замърсяването и захабяването са налице, а матрака няма възможност да бъде изпран, то остава да се постави покритие, което ще удължи живота му и ще може да се изпира всеки път, когато сметнем за необходимо.

Памучният протектор за детски матраци е подходящ за всички видове детски матраци, също така може да се използва и за покриване на масите за повиване и смяна на пелени, за възглавници, бебешки колички и столчета за хранене или кола.

Покритието на един качествен протектор за детски матраци трябва да е водоустойчив, за да отговори на високите изисквания за защита. Пере се при средна температура – 60 градуса, като след това лесно се поставя на матрака и лесно се премахва. Има специални еластични ленти за целта, които го придържат здраво на мястото му. След това може върху него да се постави съвсем обикновен чаршаф.

Продават се в стандартни размери за всяко бебешко и детско легло – 60х120 и 70х140 см.

С този вид защита леглото на вашето дете ще е винаги добре защитено от влага, която може да дойде или от некачествени пелени и памперси, или от потене, което е характерно за повечето бебета и малки деца, неможещи все още да регулират потенето, заради незрелите си потни жлези.

Няколко полезни насоки при избор на бебешки матраци

Вече сте купили бебешкото креватче, остава ви само да се добиете и с бебешки матраци. Оказва се,че това не е никак проста работа.

Много са нещата, които е добре да имате предвид, когато стигнете до този етап.

Първо ще се изправи пред вас какъв тип матраци да избирате; с пружина или с пяна? Всъщност това няма значение. Бебешки матраци с пяна обикновено са на по-ниска цена отколкото тези с пружина, а освен това са по-безопасни, тъй като не са толкова меки. Бебешки матраци с пяна са по-леки и лесно се вдигат, когато ви се наложи. Ако сте се насочили към пружинени матраци, проверете броя на пружините. Повече пружини означава матрак с по-голяма твърдост. Ако сте избрали бебешки матраци, но цената не ви устройва, не се чудете, а купете по-доброто за вашето бебе.

Обикновено бебешки матраци имат по-малка продължителност на живот, защото те се използват за по-кратно време в сравнение с тези на възрастните. Вашето дете неусетно ще порасне и няма да има нужда от бебешкото легло и от бебешки матраци. Освен това бебето е леко и няма опасност матрака да се продъни и изтърбуши.

Затова, ако ви устройва твърдостта и размера на избраните бебешки матраци, въпреки,че са пружинени, не се колебайте, купете го!