Линк Билдинг – София – Уеб дизайн & SEO

12
380
Добави коментар
obiavite
obiavite

Link Bulding  – ефективни стратегии за набавяне на качествени линкове Изграждане на връзки (референции) към Ваш сайт

На първо място, що е то линк билдинг? От къде идва понятието? Както сами се сещате, в превод от английски, линк билдниг понятието означава набавяне на връзки, изграждане на връзки. С други думи, методите по набавяне на обратни връзки към Ваш, или сайт на Ваш клиент, се нарича link Building. Съществуват няколко неписани правила, когато се касае за ефективен линк билдинг. Ето и най-важните от тях, които ние, екипът на W-SEO.com смятаме за такива: – Обратните връзки, които си набавяте трябва да са съпътствани със уникално съдържание. – Обратните връзки трябва да са тематични. – Линк Билдингът трябва да продължава дългосрочно. – Обратните връзки трябва да бъдат извличани от различни TLD с различни IP адреси. – Не трябва да се прекалява с натрупването на обратни връзки. – Доверете се на специалисти, разполагащи с доста ресурси.

Естествено , по-горе са изредени някои от важните части, а иначе те са изключително много. Ефективна стратегия за качествен линк билдинг гарантира по-добри позции в Гугъл, но процедурата не е бърза, т.е. трябват поне няколко месеца, за да се преизчислят ресурсите от търсещите машини.

Линк билдинг цени

Често получаваме запитвания за цени, касаещи линк билдинг услугите и именно в настоящата статия ще дадем яснота   за ценообразуването на този елемент

от SEO оптимизацията.

Ако приемем, че имате сайт, било то онлайн магазин, или пък представителен сайт за компанията Ви, то трябва да помислим и за посещенията. Link building включва много дейности, подсигуряващи обратни връзки именно към Вашият сайт. На примависта дейността изглежда много лесна, но това съвсем не е така.

Какво имаме предвид? Това, че някой ще си каже: Да, ще добавя 10 коментара в сайтове, позволяващи и обратни връзки и ще получа ефективен линк билдинг, но това съвсем не е достатъчно.

Често се прилагат различни линк билдинг стратегии и именно към индивидуална стратегия Ви приканвам да се насочите и Вие. Вашият SEO консултант, без значение дали сме ние, или друга компания, трябва внимателно да подбере подходите и методите, чрез които да постигнете желаните резултати.

Най-важното, което трябва да знаете:

Лилнк билдинг частта е една от основните в SEO оптимизацията и дава добри резултати само тогава, когато е добре планирана, когато внимателно са подбрани сайтовете, от които ще получите обратни връзки и т.н.

Цената може да бъде и ххх лв. на месец, но може да достигне и хиляди левове, в зависимост от бюджета, който е плануван.

Накратко казано линк билдинг услугите представляват методи и способи за придобиване на обратни връзки, но те трябва да бъдат релевантни, подходящи за конкретната област, ниша,  която обслужвате.

Източници на връзки

В световната мрежа има много сайтове, поставянето на връзки към които допринася за бързото популяризиране и изпреварване на конкуренцията.

Ето и някой от най-популярните източници на обратни връзки – линкове (препратки):

Социалните мрежи – най-печелившата опция днес, връзките, поставени на страниците на мрежите, се разпознават от всички търсачки. Блогове с качествени статии Интервю с популярен човек, който иска да се похвали с продукт или услуга на своята страница. Тематични форуми, където връзката може първоначално да бъде поставена в подписа Чрез информационната емисия на вашия сайт при наличие на интересни новини можете да получите много полезни и висококачествени връзки. Полезните или забавни видеоклипове или изображения винаги са популярни и, следователно, са отличен източник на референции. Собственият YouTube канал в присъствието на интересно съдържание ще донесе не по-малко връзки от блога или интервюто. Препратки от сайтове за работа, бюлетини, директории. Образователни материали, които могат да бъдат изтеглени безплатно и всеки от тях съдържа връзка към вашия уебсайт. Провеждайте анкети и промоции. Комуникация със собствениците на надеждни ресурси, с последваща връзка за покупка или обмен.

Какви са важните неща, които трябва да знаете днес, през 2019 година?

Статията, в която Ви предстои да поставят препатка, трябва да е уникална, интересна за читателиет, и не по-къса от  300 думи! През последните месеци смело можем да заявим, че ние предлагаме на клиентите повече от 500 думи – умишлено. Т.е., ако кажем, че статиите трябва да са над 500 думи, няма да сбъркаме.

Статиите трябва да ги създавате така, че други собственици на сайтове с удоволствие да ги ползват и да Ви цитират.  Трудна задача, над която сериозно трябва да работите.

Предимства и недостатъци на изграждането на връзки

От гореизложеното ясно се виждат плюсовете и минусите на този метод на SEO. Основното предимство на изграждането на връзки е, че дава надежден, дълготраен ефект. Сайтът увеличава трафика, позициите на ресурсите се покачват и той остава в предни позиции за дълго време. Освен това изграждането на връзки може да не изисква голям бюджет, ако масовото закупуване на връзки не предвижда работна стратегия, така че като цяло ще трябва да плащате за работата на специалист – линк билдер и да се грижите за висококачествено съдържание.

Основният недостатък на изграждането на връзки е, че отнема време. Това е времето, което фирмата, или пък линк билдърът ще прекара за поставяне на връзки . Изграждането на натурални връзки (тоест тези, които не будят съмнение, че са закупени – все пак закупуването на линкове е забранено от търсачката лидер)  отнема много време и не работи добре в ниши с високо ниво на конкуренция.

Имайте предвид следното…

Ако стратегията и сайтът са избрани неправилно, ако закупената връзка се окаже с риск от наказание, с висок процент спам, то тогава уебсайтът ви може да попадне под филтрите на търсачките и ще отделите много енергия и средства за коригиране на ситуацията. Ето защо трябва да  предоставите линк билдинг и цялостното SEO на опитни професионалисти с добро портфолио, с много ресурси, които да могат да се използват и с опит, натрупан през годините.

Linkbuilding перфектно се справя с естественото натрупване на референтната маса и при правилно прилагане се постига отличен резултат с малък бюджет. Работете с опитни специалисти, избирайте надеждни сайтове и резултатите ще бъдат факт съвсем скоро!

Естествено, ние можем да поемем Вашата линк билдинг кампания, като е достатъчно само да се свържете с нас и да поискате оферта. Можете да позвъните на тел. 088 999 62 62 или да пишете на office at w-seo dot com!

 

Последна актуализация на този раздел: 15 януари 2021 г.

Средна оценка

5 based on 13 votes

Марка

W-SEO.com

Продукт или услуга

Линк билдинг