Да избягаш от стреса към морето

1
127
Добави коментар
svetla58
svetla58

В днешно време  за да сме здрави не е достатъчно да се храним добре и да спортуваме. В ежедневието сме подложени на много стрес, а мозъкът ни е заливан с информация непрестанно и точно за това имаме нужда от допълнителна грижа не само физически, а и психически. Когато ума, тялото и душата са отпочинали нивото на ефективността се повишава драстично.

„Морска Къща“ е холистичен здравен център, който дава възможност да „избягаш към морето“ и да се отдадеш на релакс по всяко време на годината, но в сърцето на София.

 

Там предлагат технологията „Sea Climate”,  тя образува мъгла от йод, магнезий чист йонизиран кислород и медицинска сол, също като морските изпарения рано сутринта. Така подобрява правилната функция на щитовидната жлеза, поради концентрацията на директния прием на йод през кожата и дихателната система. А също така помага за пречистване на  дихателните пътища, подобрява състоянието на кожата, подобрява метаболизма, стимулира силата на съсредоточаване, благоприятства мозъчната дейност и укрепва имунната система.

В “Морска къща” правят и различни видове масажи като релаксиращ масаж , дълбокотъканен масаж, ароматерапия, пилинг масаж с козметиката на „Guinot“ и други. Освен всичко това предлагат и терапия във флотационна капсула за безтегловно плаване. А именно за флотацията ще ви разкажем повече днес, защото е силно вероятно много от вас да не са чували за този метод на тотална релаксация.

Какво точно представлява флотацията?

Над 500кг. Епсом соли (магнезиев сулфат), се добавят към 1000 литра вода във флотационна капсула. Този разтвор създава среда, в която хората естествено ще изплуват на повърхността – подобно на плаване в Мъртво море. С изключването на светлините и липсата на всякакъв звук, мозъкът съвсем естествено достига до дълбоко, спокойно психическо състояние, движейки се от бета в алфа и тета мозъчни модели. Това е точката достигната след дълбока медитация или пълноценен сън. Флотацията е създадена през 1954 година от невропсихолога Джон Лили, като метод за сензорна депривация за борба със стреса, депресивни състояния и мускулни болки.

Флотацията е много добър начин да се отпуснете, намалите стреса, напрежението и чувството на безпокойство . Тя повишава нивата на допамин и ендорфин в тялото,  помага за намаляването на симптомите на депресия, ADD, ADHD, подобрява когнитивните функции на мозъка, укрепва имунитета и дава тласък на креативността. Твърди се, че флотацията може да бъде и форма на медитация.

Влизайки в флотационната капсулата мигновено се усеща една лекота и едно блажено усещане, което дори няма как да се опише с думи. Потапяйки се във водата с течение на времето мисълта се забавя плавно и тялото започва да се отпуска все повече и повече, а липсата на светлина и звуци спомагат да се чувствате сякаш се реете из космоса. Проблемите в ежедневието стават незначителни в този момент и спирате да им обръщате внимание. Флотацията е изключително подходяща за хора, които са подложени на голямо напрежение в ежедневието си и трудно успяват да успокоят ума си и да си починат истински.

И тъй като февруари е месецът на любовта, а за да обичаме истински другите, първо трябва да си позволим да обичаме себе си, заедно със “Sea House” организираме игра в инстаграм. 

Един от последователите ни ще получи подаръчен ваучер за 60-минутна флотация. 

За да разберете повече за играта отидидете в нашият инстаграм:  https://www.instagram.com/emodno/