Пет актуални тенденции при дизайна на банята през 2021 година

1
252
Добави коментар
teenews.eu
teenews.eu

 

Когато става въпрос за ремонт или дизайн на банята, на преден план излиза въпросът за удобството и функционалността. Те обаче далече на са единствените фактори. Причината е, че за разлика от останалите помещения в дома, тя обединява най-много различни аспекти, които трябва да бъдат взети предвид – чистотата, светлината, управлението на влагата, лесният достъп и разбира се удобството.

 

“При дизайна или обновяването на една баня трябва да бъдат взети всички тези аспекти. Важно е да имаме предвид, че тя съвсем не е просто едно санитарно помещение, а може да има ключова роля за здравето и комфорта на обитателите на дома и техните гости. Съществуват редица успешни методи и техники за оформление на това често прекалено малко пространство и за превръщането му в пълноценна част от жилището. И въпреки че основните принципи в тази област са консервативни, по отношение на дизайна и оформлението наблюдаваме динамична промяна на тенденциите” – споделя Милена Николова от специализирания уебсайт Formabania.bg. Екипът на сайта използва началото на годината, за да публикува пет тенденции в ремонта на банята, които се очаква да са актуални през 2021 година.

 

Цветовете

 

И тази година в интериора на банята продължават да са актуални цветовете, наложили се през 2020 г. – кралско синьо, зелено и розово. Модерният хит в момента е кралско синият мат от колекцията Reflection, както и наситеното и успокояващо класическо синьо, типично за серията 4D на Marcacorona.

 

Трендове при смарт продуктите за баня

 

През последните години умните продукти навлизат и в обзавеждането на банята и това е една от най-актуалните тенденции в момента. Независимо дали става въпрос за автоматично отварящи се капаци, самопочистващи се тоалетни чинии, както и усъвършенствани технологии за дезинфекция и абсорбация на въздуха – всичко това улеснява ежедневието ни и е нещо, което всеки би се радвал да притежава. В добавка – иновативните продукти за баня допринасят за постигането на по-висока хигиена, спестяват енергия и предпазват водоносещите части от натрупване на варовик.

 

Най-новите дизайни

 

Ефектът на цветовете в банята се подчертава от интересните текстури на плочките. Особено предпочитани в момента са декоративните плочки в стил Терацо мозайка. Те произхождат от Италия преди повече от 500 години, а днес са най-новият горещ тренд в интериорния дизайн на банята. Такава е например серията Medley by Ergon.

 

Широкоформатни плочки

 

Използването на широкоформатни плочки се налага като предпочитано решение за всяка баня и кухня. Причината за това е, че те са подходящи за покриване на всички видове вътрешни и външни повърхности, вентилирани фасади и дори мебели. В сайта Formabania.bg се предлагат богато разнообразие от такива плочки, за чието високо качество говори наградата за архитектура и строителство NAN за най-добър продукт от своята категория в Испания.

 

Тенденции при смесителите и аксесоарите

 

Когато говорим за смесители и аксесоари в банята, обръщаме внимание най-вече на тяхната устойчивост и твърда повърхност. Фокусът през новата година ще бъде върху технологията PVD, която се поставя върху неръждаема стомана и осигурява максимална издръжливост. Най-предпочитани в тази продуктова гама цветове са: черният, белият и златният мат, както и полираното розово злато.