Как се избира нов акумулатор за колата

1
125
Добави коментар
clashbade
clashbade

Една от основните грешки, които допускат собствениците на леки автомобили е да изчакат акумулатора им тотално да се скапе и едва тогава да търсят решение за нов. И ако днес съсед ви е побутнал и сте запалили то утре вероятно няма да има друг ентусиазиран помощник. Така ,че не разчитайте на това безумие и още сега се запознайте с офертите, които се предлагат на пазара за акумулатор за кола. Наистина с много решенията и то не само от гледна точка на модели, марки и капацитет. Има не малко неща, които е добре да се предвидят с цел колата да се държи добре и да получава необходимото ѝ електрическо захранване.

Съществени правила при избиране на акумулатор

Когато установите необходимостта от такъв първото, което е важно да предприемете е да проучите пазара. Този етап има чисто опознавателна цел, защото ако до момента не сте купували автомобилна батерия то ето, че сега ви се налага да го направите. Идеята на проучването е да се запознаете с това какви са цените, какви са видовете акумулатори, които се предлагат на пазара, какви са гаранциите за продуктите. Несъмнено това ще внесе доста яснота по въпроса и няма да се налага да бъдете подвеждани от некоректни търговци.

Следващата стъпка е свързана с избирането на такъв акумулатор, който напълно да отговори на нуждите на колата ви. Тук може да се наложи лека консултация със специалист, но бъдете спокойно, защото дори всеки онлайн магазин разполага с надеждни експерти, които могат да дадат правилни насоки при подбора на акумулатор според:

Марката на автомобила;
Капацитет на акумулатора;
При какви обичайни климатични условия се ползва акумулатора;
Мощност на колата;
Бюджет и т.нат.

Все важни за шофьорите неща, които са съпоставими с правилното функциониране на превозното средство.

Какво не бива да пропускате

За да сте сигурни, че сте инвестирали правилно в подходящ акумулатор за вашата кола проявете и лична отговорност като добър стопанин. Не пропускайте годишната профилактика на превозното средство и отстраняването на нередности, които са свързани с автомобилната батерия.

Уверете се, че полагате достатъчно грижи за самозареждането на акумулатора. Имайте предвид, че от ползването на кратки разстояния батерията се скапва и губи своите жизнени показатели.  Съвета на специалистите е колата да работи поне десетина минути за да може акумулатора да се зареди оптимално. Не оставяйте осветление или аудиоуредбата в колата да работи при положение, че двигателя не е запален. Така черпите ток от акумулатора, но той не се зарежда, което води до скъсяването на неговия живот